PNL Prahova, în degringoladă- Episodul 1! Ascensiunea lui Iulian Dumitrescu, decăderea PNL Prahova


21 mai 2018

În spatele unei senzaţii de linişte deplină, PNL Prahova nu doar că se află pe un butoi cu pulbere gata să explodeze, ci şi în degringoladă totală.

Deprahova.ro va prezenta, în mai multe episoade,  cum a ajuns PNL  să piardă din putere în Prahova, dar şi care sunt interesele principalilor lideri politici.

Drept urmare, primul episod îl are în centrul atenţiei pe preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu.

Impus la finalul anului 2015 de conducerea Partidului Naţional Liberal de la acea vreme în funcţia de co-preşedinte interimar la Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu a devenit în scurt timp un personaj politic cu o ascensiune demnă de invidiat.

Cu toate că până la acea data era un politician cvasi-necunoscut la nivel naţional,dar şi în judeţul nostru, acesta a început să devină unul dintre cei mai influenţi factori de decizie de la nivelul conducerii centrale a PNL.

Prima apariţie a acestuia care a atras atenţia a fost în luna februarie a a lui 2016, atunci când în presă, au apărut informaţii că Iulian Dumitrescu ar fi achitat integral o deplasare în SUA a fostului co-preşedinte al PNL şi a întregii delegaţii din care a făcut şi el parte.

Dumitrescu a negat finanţarea călătoriei. „Fiecare dintre noi (şi mă refer la Alina Gorghiu, Ben-Oni Ardelean şi cu mine) şi-a plătit cheltuielile aferente vizitei din SUA din propriul buzunar, deci nu sunt şi nici nu am fost vreodată sponsorul vizitelor externe ale doamnei Gorghiu”, a scris el, pe FB.

 

Având un renume de „mână largă” în partidul înglodat în datorii, despre Iulian Dumitrescu s-a mai scris că ar fi achitat deja o parte din datoriile PNL către media din campaniile electorale din anii trecuţi.

Totodată, liderul liberalilor prahoveni s-a remarcat şi printr-o serie de reacţii dure la adresa preşedintelui Ludovic Orban.

 

Practic, de când Iulian Dumitrescu a preluat conducerea PNL Prahova, el s-a dovedit a fi doar un personaj politic dornic să se afirme şi să ajungă una dintre puterile decizionale la nivel central.

În tot acest timp în care Dumitrescu a cunoscut ascensiunea politică, PNL Prahova a început să cunoască decăderea.

Dintr-o filială care se remarca prin opoziţia făcută Partidului Social Democrat, sub conducerea lui Dumitrescu, PNL Prahova a început încet, încet să îşi piardă din putere şi să intre într-un con de umbră.

 

Asta şi pentru că prin venirea lui la Prahova şi prin deciziile pe care le-a luat, PNL Prahova a început să piardă din ce în ce mai mulţi lideri politici, care până nu de mult erau o voce puternică în partid.În timp ce pe  unii dintre ei Dumitrescu şi ”gaşca” sa au decis să-i excludă, pe  alţii i-au forţat  să se retragă de pe scena politică şi din spaţiul public (despre asta vom vorbi pe larg într-un nou episod).

Iar rezultatul acestor măsuri s-a văzut la ultimele alegeri şi cu siguranţă se va vedea şi la alegerile viitoare.

 Acum mai nou Iulian Dumitrescu se află în centru unui scandal fără precedent în PNL şi începe să devină o ameninţare la adresa preşedintelui partidului, Ludovic Orban.

Se pare că acesta încearcă să-i convingă pe principalii factori de decizie de la nivel central că este nevoie de o nouă schimbare în rândul conducerii PNL şi că el este soluţia ideală pentru funcţia de preşedinte.

Poate aşa se explică de ce filiala prahoveană nu mai reprezintă un interes pentru Iulian Dumitrescu,însă este de neînţeles cum ar putea ca el să fie soluţia pentru funcţia de preşedinte al  Partidului Naţional Liberal, în timp ce, sub conducerea sa, filiala se află într-un adevărat regres.

PNL Prahova, în degringoladă- Episodul 2! ”Jocurile politice” ale Robertei Anastase şi ascensiunea în PNL Prahova


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(3465 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 17 ianuarie 2019
Statistii deprahova