TSD Prahova, sprijin acordat copiilor din centrele de plasament. Nicoleta Sprîncenat:Dorim să sprijinim şi noi dezvoltarea acestor copii


16 mai 2018

Un grup de tineri din cadrul TSD Prahova, sub coordonarea Nicoletei Sprîncenatu, a organizat marţi, 15 mai, un eveniment la Complexul “Rază de Soare” din Băicoi,  eveniment care le-a adus zâmbetul pe buze tuturor celor 28 de copii care locuiesc în acest centru social aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova.

Alături de tinerii social-democraţi, copiii s-au bucurat de prezenţa trupei Teatrului Ancuţa, din Ploieşti, care a creat un mediu propice pentru a lega prietenii şi a le descreţi frunţile copiilor care au parte de îngrijire în cadrul complexului de servicii sociale de la Băicoi.

Pe lângă aceasta, grupul tinerilor social-democraţi prahoveni le-a dăruit copiilor jocuri şi cărţi educative, dar şi articole sportive.

Tinerii au iniţiativa creării unui proiect care să vină în sprijinul copiiilor defavorizaţi, care au nevoie de ajutorul tuturor factorilor de decizie şi de implicarea acestora în vederea îmbunătăţirii condiţiilor din incinta centrelor sociale în care cresc şi se dezvoltă unii dintre ei, dar şi în vederea creării condiţiilor integrării lor în societate, după ce împlinesc vârsta majoratului.

Nicoleta Sprîncenatu a declarat, în legătură cu proiectul tinerilor din TSD Prahova: “Dorim să sprijinim şi noi dezvoltarea copiilor din centrele de plasament, simţim nevoia să ne implicăm voluntar într-un program care pune accent pe dezvoltarea personală a acestora şi  pe stimularea încrederii în forţele proprii, oferindu-le îndrumare, încurajare şi motivare. În acest context, proiectul nostru, al tinerilor social democraţi din organizaţia prahoveană, îşi propune ca obiective: exersarea deprinderilor de lucru în echipă, stimularea comportamentului participativ, dezvoltarea gândirii independente, a iniţiativei şi a imaginaţiei. De aceea, programul educaţional promovat de noi are în vedere participarea la concursuri interactive şi la vizite educative şi motivaţionale, fiind încurajaţi să lase deoparte spaimele pe care, din păcate, unii dintre ei le au şi să ajungă să ţintească atât de sus în viaţă, încât să devină tinerii de care cu toţii avem nevoie pentru o societate mai bună!”.

 

Sursa: ph-online.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(77 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova