Probleme în desfăşurarea campaniei ”Fără penali în funcţii publice” la Ploieşti. Reacţia primarului Dobre VIDEO


14 mai 2018

 USR Prahova nu a primit acceptul pentru a-şi monta un cort în care reprezentanţii formaţiunii politice să  poată să strângă semnături în cadrul campaniei  ” Fără penali în funcţii publice” . Conform primarului Adrian Dobre, Comisia 2  – pentru valorificarea patrimoniului a dat aviz nefavorabil solicitării venite din partea formaţiunii politice USR Prahova în ceea ce priveşte montarea unui cort  în centrul oraşului.

” Văd că din nou această procedură a avut un rezultat negativ, în Comisia 2 a primit aviz negativ, lucru cu care eu nu sunt de acord. Consider că atât timp cât îşi exprimă opiniile într-un mod corect, respectând legile din ţara asta, cred că oricine are  dreptul să o facă deschis. Acesta a fost scopul demersurilor noastre din 90 încoace.  Nu sunt de acord să nu lăsăm o organizaţie, o asociaţie, indiferent cum se numeşte ea, să se manifeste şi să aducă la cunoştinţa publicului anumite lucruri sau să demareze anumite campanii. Cred că de data aceasta Comisia 2 şi-a depăşit atribuţiile şi nu înţeleg de ce până acum un an sau doi ani, numai prin baza acelui aviz dat de Comisia pentru aprobarea evenimentelor publice şi în urma unui contract, acolo unde era cazul, încheiat de Direcţia de Patrimoniu, se putea face astfel de lucruri, iar acum nu.

Cred că nu avem un progres, ci un regres în această situaţie. O să fac o solicitare să fie schimbată procedura astfel încât să nu apară numele meu pe anumite documente şi semnătura altei persoane, dar dincolo de aceste aspecte procedurale, noi vorbim aici de un principiu, acela de a te exprima liber. Cred că este obligaţia oricărei autorităţi locale să ofere posibilitatea oricărui cetăţean, respectând legea, să îşi exprime orice idee şi orice doreşte atât timp cât o face într-o anumită procedură. În acea comisie sunt majoritari cei de la PSD şi ALDE. Nu ştiu de ce au decis acest lucru şi nu înţeleg” , a precizat luni primarul Adrian Dobre în cadrul unei conferinţe de presă.

Campania ”Fără Penali în funcţii publice” are ca principiu schimbarea legislaţiei astfel încât să fie limitat accesul persoanelor care au fost condamnate din punct de vedere penal  la funcţii publice. Demersul de modificare a Constituţiei are nevoie de minim 500.000 de semnături.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(327 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 21 ianuarie 2019
Statistii deprahova