Călin Popescu Tăriceanu, despre înregistrările din sediul DNA Ploieşti: Depăşeşte cu mult cele mai negre vise pe care le puteam avea în legătură cu ce se întâmplă în procuratura de astăzi


10 martie 2018

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a fost prezent, sâmbătă, la Ploieşti, acolo unde s-a desfăşurat  Congresul Judeţean al filialei prahovene.

Tăriceanu, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Senatului, a vorbit despre  bilanţul partidului, dar a  şi despre cele mai fierbinţi subiecte ale momentului: legile justiţiei,  modificarea codurilor penale  şi înregistrările din sediul DNA Ploieşti.

”Ceea ce am văzut în legătură cu aceste înregistrări, depăşeşte cu mult cele mai negre vise  pe care le puteam avea în legătură cu ce se întâmplă în procuratura de astăzi. Probabil că în anii 50 aşa se întâmpla în procuratură. Cred că este un blestem pentru România ca după 1990, procurorii din sistemul comunist să ajungă să aibă roluri în procuratura din România liberă şi democratică. Începând cu doamna Macovei, procuror comunist, după aceea continuând cu taica Lazăr, pe urmă mergând cu doamna Kovesi, care are şi ea o ascendenţă demnă de toată lauda. Probabil că anumite influenţe vedem bine că s-au transmis. Este  mare, mare păcat pentru România că aceşti oameni cu aceste mentalităţi, şi când vorbesc de mentalităţi mă refer atât la ceea ce practică, cât şi la ceea ce fac, încearcă să muşamalizeze aceste abuzuri grave, grave”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

 

Totodată, liderul ALDE a susţinut că nu crede că o suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis trebuie avută în vedere în cazul în care acesta nu o revocă pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

 

"Să ştiţi că această posibilitate (de suspendare a preşedintelui - n.r.) teoretic există oricând, dar ea trebuie să se sprijine pe ceva concret. Dacă preşedintele României, şi nu vreau să anticipez, nu ştiu ce va face, dar hai să presupunem că va respinge acest lucru (revocarea şefei DNA - n.r.), nu ştiu dacă e nevoie de o astfel de măsură. Eu nu cred că trebuie atunci avută în vedere suspendarea preşedintelui", a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

 

Tăriceanu ţinut să anunţe că lupta cu ceea ce el numeşte „statul paralel” va continua.

 

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(100 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 15 decembrie 2018
Statistii deprahova