Ayad Al Hasoon, secretar general adjunct al TNL:România are un ministru al Penalilor, nu al Justiţiei. Ce exemplu le dă Tudorel Toader studenţilor la Drept din România?


23 februarie 2018

Ayad Al Hasoon, secretarul general adjunct al Tineretului Naţional Liberal, a criticat dur decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

Reprezentantul TNL a susţinut că România are un ministru al Penalilor, nu al Justiţiei. Tudorel Toader este o ruşine pentru studenţii la Drept, ar trebui să devină co-preşedinte al PSD cu Liviu Dragnea, dar să plece de la minister

 

 “Linşajul executat la adresa procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu este un război împotriva unei singure persoane, ci o execuţie a luptei anticorupţie. De ieri seară, România nu mai are un ministru al Justiţiei, ci un ministru al Penalilor şi al Corupţiei. Ne întrebăm ce exemplu le dă Tudorel Toader studenţilor la Drept din România? Că trebuie să slujească penalii şi corupţia, nu dreptatea şi adevărul? Ministrul Justiţiei este o ruşine în primul rând pentru toţi cei care se află pe băncile facultăţilor de Drept din România şi vor să devină avocaţi, procurori, judecători, profesori sau poate chiar să conducă ministerul Justiţiei. Tudorel Toader trebuie să plece de la conducerea ministerului, eventual să fie co-preşedinte al PSD împreună cu Liviu Dragnea, probabil este eroul anului în Kiseleff”, a precizat Ayad Al Hasoon prin intermediul unui comunicat de presă.

 

“Tineretul Naţional Liberal condamnă ferm linşajul Stalinist executat de Tudorel Toader la adresa luptei anticorupţie şi îl va susţine pe preşedintele Klaus Iohannis în păstrarea independenţei sistemului judiciar. Riscăm să ajungem la România anilor 1990 sau a epocii Stănoiu-Năstase, precum şi să ne izolăm ţara în Uniunea Europeană. Justiţia este epuizată după un an întreg de lupte grele de suprimare a luptei împotriva corupţiei, iar Europa ne sancţionează, pe bună dreptate. Sunt discuţii privind condiţionarea alocării fondurilor europene de respectarea statului de drept, în timp ce voci grele din politica europeană cer Comisiei Europene să nu ridice MCV şi să declanşeze procedura de activare a Articolului 7 în cazul României – suspendarea dreptului de vot în Consiliul UE – dacă vor fi înregistrate noi atacuri asupra justiţiei. Mai mult ca niciodată este timpul să fim uniţi, Fermi şi să utilizăm toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie pentru a apăra justiţia. Tineretul Naţional Liberal va fi prezent înstradă, la protestele publice de susţinere a independenţei justiţiei”, a mai adăugat secretarul general adjunct al TNL.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(150 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 12 decembrie 2018
Statistii deprahova