Ayad Al Hasoon, secretarul general adjunct al TNL: Solu┼úia PSD g─âsit─â pentru contractele part-time va cre┼čte ┼čomajul ├«n r├óndul tinerilor


9 februarie 2018

 Ayad Al Hasoon, secretarul general adjunct al Tineretului Na┼úional Liberal, a reac┼úionat dur în urma deciziei Guvernului D─âncil─â de a modifica legisla┼úia în cea ce prive┼čte contratele part-time.

Drept urmare, tân─ârul liberal prahovean  atrage aten┼úia  asupra faptului c─â singurele consecin┼úe a noilor modific─âri f─âcute de executivul României pe aceast─â tem─â  vor fi cre┼čterea ┼čomajului în rândul tinerilor, respectiv încurajarea muncii la negru.

“Toate ac┼úiunile economice ale PSD din ultimul an arat─â c─â guvernul insist─â cu perpetuarea unei mentalit─â┼úi de acum 100 de ani în care “chiaburii”- azi, mediul privat -  trebuie demoniza┼úi. Au început cu atacarea multina┼úionalelor ┼či a sectorului bancar, pentru a continua cu domeniul IT ┼či contractele part-time sau cu amenin┼úarea firmelor private cu controale de la ITM. Decizia guvernului D─âncil─â-Dragnea de a se re┼úine angajatului part-time CAS ┼či CASS doar la salariul realizat, urmând ca diferen┼úa s─â fie suportat─â în numele angajatului de c─âtre angajatorul privat este o abera┼úie. Exact ca în cazul angaja┼úilor din domeniul IT, o bun─â parte dintre cei cu contracte de munc─â part-time sunt tineri. Iar solu┼úia pe care a propus-o guvernul D─âncil─â-Dragnea nu va face altceva decât s─â creasc─â ┼čomajul în rândul tinerilor pentru c─â firmele vor prefera s─â renun┼úe la aceste contracte sau vor stimula munca la negru”, a declarat Ayad Al Hasoon, secretarul general adjunct al TNL.

 Acesta a ┼úinut s─â precizeze ┼či faptul c─â tinerii liberali vor sus┼úine decizia seniorilor din PNL  de a ataca prevederile OUG 4/2017  la CCR. 

 

“Revolu┼úia fiscal─â” a PSD d─âuneaz─â grav mediului privat ┼či economiei de pia┼ú─â. Chiar ┼či modific─ârile adoptate ieri de guvernul D─âncil─â prin care angaja┼úii din domeniul IT nu vor mai avea salariile diminuate, urmare a trecerii contribu┼úiilor de la angajat la angajator, îi discrimineaz─â pe cei care deja au m─ârit salariile angaja┼úilor din fonduri proprii pentru a se asigura c─â  angaja┼úii nu au de suferit. PNL a anun┼úat deja c─â va ataca la CCR prevederile OUG 4/ 2017, profund discriminatorii pentru mediul privat, iar dac─â judec─âtorii vor admite contesta┼úia, atunci vom înregistra mare victorie pentru firmele din România. Pe de alt─â parte, chiar dac─â r─âul va fi reparat, instabilitatea, timpul pierdut ┼či nervii toca┼úi de mediul privat nu vor schimba cu nimic inten┼úia guvernului D─âncil─â-Dragnea de a g─âsi noi modalit─â┼úi pentru a suprataxa firmele din România”, a conchis Ayad Al Hasoon.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(157 vizualiz─âri)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul urm─âtor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 15 decembrie 2018
Statistii deprahova