Deputatul Roberta Anastase: Suntem preocupaţi de consolidarea prezenţei trupelor militare pe teritoriul Crimeei


30 noiembrie 2017

În perioada 28 – 30 noiembrie  a avut loc la Kiev, cea de-a 50-a Adunare Generală a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN).

Sesiunea plenară a avut ca temă centrală de dezbatere “ Dezvoltarea cooperării economice în contextul crizei de securitate în regiunea Mării Negre”. Totodată, pe agenda reuniunii au figurat aprobarea rapoartelor şi recomandărilor dedicate temelor dezbătute în cadrul comisiilor de specialitate, a Raportului de activitate al APCEMN, a propunerilor înaintate de comisii cu privire la temele ce urmează a fi dezbătute în prima jumătate a anului viitor şi a calendarului de acţiuni pe 2018.

În cadrul alocuţiunii susţinute în plen, deputat Roberta Anastase, Vicepreşedinte al APCEMN şi Preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României, a atras atenţia cu privire la evoluţiile îngrijorătoare din bazinul Mării Negre, cu precădere a situaţiei dificile a mediului de securitate din estul Ucrainei. În acest context,  Anastase a subliniat importanţa dezvoltării unui mecanism eficient de gestionare a crizelor.

“Suntem preocupaţi de consolidarea prezenţei trupelor militare pe teritoriul Crimeei şi de evoluţiile din regiunea Mării Negre”, a declarat Preşedintele Delegaţiei române.

Un alt punct sensibil, evidenţiat de Anastase în cadrul intervenţiei, a fost cel legat de securitatea energetică. Cu acest prilej, oficialul român a reiterat angajamentul asumat de România în sprijinirea cooperării regionale în domeniul energiei: „România are un angajament clar pentru proiectul BRUA şi are ca principală preocupare asigurarea durabilităţii coridorului BRUA.”

Tot în cadrul reuniunii,  Otar DANELIA, şeful Delegaţiei Georgiene şi Andrea MARTO, şeful Delegaţiei Albaneze au fost aleşi vicepreşedinţi ai APCEMN, pentru un mandat de doi ani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(49 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 12 decembrie 2018
Statistii deprahova