TNL solicită Guvernului să abroge noile măsuri fiscale. Ayad Al Hasoon:Deciziile aberante ale guvernului Mihai Tudose îi afectează pe tineri în mod direct


13 noiembrie 2017

Tineretul Naţional Liberal s-a reunit sâmbătă la Alba Iulia, în prima şedinţă din mandatul noului Birou Executiv ales în data de 22 octombrie 2017, birou din care face parte şi  ploieşteanul Ayad Al Hasoon, acesta având calitatea de secretar general adjunct al TNL.

”În cadrul reuniunii, TNL a adoptat o primă rezoluţie politică, „ROMÂNIA ALTFEL, prin noi înşine”. Obiectivul central al rezoluţiei este de a-i determina pe tineri să ni se alăture în efortul nostru de a facilita dezvoltarea României. În prima sută de ani de istorie, liberalii au fost cei care au unit, democratizat şi modernizat România. Istoria noastră ne onorează, dar ne şi obligă ca, pentru următoarea sută de ani, să facem din ţara noastră un stat dezvoltat unitar şi echilibrat, o democraţie constituţională modernă în care proprietatea privată, libera iniţiativă şi mediul de afaceri să fie principalii piloni ai prosperităţii”, a precizat Ayad Al Hasoon. 

Totodată, TNL a decis depunerea la Guvern a unui memorandum, semnat de membrii TNL, împotriva modificărilor aduse Codului Fiscal.

 

” În condiţiile în care deciziile aberante ale guvernului Mihai Tudose îi afectează pe tineri în mod direct, Tineretul Naţional Liberal şi-a propus să atragă atenţia asupra efectelor măsurilor de modificare a Codului Fiscal asupra tinerilor. Prin memorandumul pe care îl vom depune la Guvern avertizăm că una din consecinţele imediate ale măsurilor adoptate va fi scăderea dramatică a salariilor celor care lucrează în IT, un domeniu cu mai bine de 60.000 de angajaţi, majoritatea dintre aceştia tineri. De anul viitor, toţi cei care lucrează în domeniul IT vor suporta o micşorare a salariului net cu aproximativ 7%, chiar dacă angajatorii le vor majora salariile brute după transferul contribuţiilor la nivelul costului total actual. O altă aberaţie marca PSD-ALDE este dispoziţia ca firmele cu cifra de afaceri de până la un milion de euro să plătească impozit de 1% pe cifra de afaceri, indiferent de profitabilitate. Concret, companiile vor fi nevoite să plătească impozit, chiar dacă au pierderi. Acest sistem de impozitare va determina companiile să-şi mute sediile în alte ţări şi va duce inevitabil şi la închiderea multora dintre afacerile tinerilor români. În plus, măsura loveşte dur şi în organizaţiile neguvernamentale deoarece dispare posibilitatea de finanţare a ONG-urilor din impozitul pe profit. Aproximativ 80% din firmele care puteau folosi facilitatea acordată de stat de a direcţiona o parte din impozitul pe profit către cauze sociale nu vor mai putea face sponsorizări deductibile către ONG-uri. TNL atrage atenţia şi asupra faptului că prin efectul acestor măsuri Guvernul intervine în raporturile juridice private privind munca, ceea ce este nepermis.

Cu privire la justiţie, Tineretul Naţional Liberal este categoric împotriva oricăror modificări, respinse şi de către sistemul judiciar, precum şi împotriva dezbaterii în procedură de urgenţă a proiectului de modificare a legilor Justiţiei. Urgenţa nu poate fi justificată atâta timp cât, deşi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, vorbeşte despre acest pachet legislativ de luni de zile, nu a avut curajul să îl înainteze ca proiect de lege al Guvernului”, a mai precizat Ayad Al Hasoon, secretarul general adjunct al TNL.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(318 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook


Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 19 octombrie 2018
Statistii deprahova