ANALIZĂ. Cum s-ar putea schimba polul de putere la nivelul PNL Prahova


2 noiembrie 2017

Senatorul Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova, a devenit în ultima perioadă unul dintre cei mai controversaţi politicieni din cadrul formaţiunii politice de drepta. Asta după ce, la Congresul TNL, liderul liberalilor prahoveni şi totodată prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal i-a declarat război total  preşedintelui Ludovic Orban.

Practic, Dumitrescu a dat cărţile pe faţă şi şi-a asumat faptul că îşi doreşte să acceadă la şefia PNL şi să-l înlăture pe Orban.

Faptul că senatorul prahovean a ieşit cu astfel de afirmaţii în acest moment nu este un lucru întâmplător. Reacţiile acestuia au apărut în contextual în care la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se judecă recursul în dosarul în care Ludovic Orban este cercetat pentru că si-ar fi folosit funcţia politică atunci când ar fi cerut 50.000 de euro de la omul de afaceri Tiberiu Urdareanu.

În cazul în care preşedintele PNL ar pierde procesul, acesta va fi nevoit să renunţe la şefia partidului.

Drept urmare, Iulian Dumitrescu nu a mai aşteptat o decizie a judecătorilor şi s-a lansat într-un război deschis cu Ludovic Orban.

În primă fază, liderul PNL Prahova a pierdut o bătălie şi anume aceea în care Congresul TNL a fost câştigat de  Mara Mareş, candidatul susţinut de Orban, ci nu Radu Surugiu, candidatul care se pare că avea susţinerea lui Iulian Dumitrescu.

În acest scandal va fi interesantă şi poziţia pe care Vasile Blaga o va lua. Proaspăt achitat de judecătorii Tribunalului Bucureşti, Vasile Blaga este pregătit să se reîntoarcă pe cai mai la nivelul decizional din Pardinul Naţional Liber.

În contextul în care Iulian Dumitrescu şi-a făcut un număr mare de duşmani şi la nivelul persoanelor cu influenţă din filiala prahoveană şi în cel al revenirii  lui Blaga la butoanele partidului, nu este exclus ca să înceapă să-şi piardă din notoritate şi din puterea decizională.

Totuşi, şeful PNL Prahova are un atu şi anume acela că în ultima perioadă este unul dintre principalii susţinători din punct de vedere financiar al acestu partid care se pare că este înglobat în datorii. Acum rămâne de văzut dacă puterea financiară a lui Iulian Dumitrescu va cântări mai mult decât notorietatea lui Ludovic Orban şi, totodată, care va fi poziţia lui Vasile Blaga.

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(121 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook


Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 19 octombrie 2018
Statistii deprahova