PNL stă pe un butoi cu pulbere. Atacuri dure între Iulian Dumitrescu şi Ludovic Orban


22 octombrie 2017

Ludovic Orban şi Iulian Dumitrescu nu mai sunt pe aceeaşi lungime de undă, ceea ce ar putea pune PNL pe un butoi cu pulbere gata să explodeze. 

Cei doi au dat cărţile pe faţă şi s-au atacat subtil în cadrul Congresului TNL de duminică.

Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova, a susţinut în cadrul discursului ţinut în faţa tinerilor liberali faptul că Ludovic Orban a recurs la metodele pe care le detesta înainte de alegerile din cadrul Partidului Naţional Liberal şi anume acelea de o impune un anumit candidat la şefia TNL.

”Domnule Preşedinte,
Dragi tineri liberali,
Am venit la Conferinţa Naţională a Tineretului Partidului Naţional Liberal pentru a vă asigura de toată simpatia şi de tot sprijinul meu şi pentru a vă spune că responsabilităţile pe care trebuie să vi le asumaţi sunt mari, într-o perioadă în care urmează lupte grele cu Partidul Social Democrat.
Acum, pentru că înţeleg că va place când un senior vă împărtăşeşte din experienţa lui, o să vă împărtăşesc câteva impresii de la ultimele alegeri din PNL, alegeri în care am fost unul dintre principalii susţinători ai preşedintelui PNL, Ludovic Orban. Un lider pe care, pe bună dreptate, îl aveţi mulţi dintre voi drept model.
Două lucruri l-au deranjat cel mai tare pe preşedintele nostru în competiţia pe care a avut-o pentru preşedinţia partidului:
- În primul rând, l-au deranjat cei care au semnat iniţial pe moţiunea lui şi apoi s-au mutat şi au semnat pe cealaltă moţiune. Sau cei care, deşi au semnat pe moţiunea lui, s-au sucit şi au muncit şi alergat pentru contracandidatul său. Nu vreau să vă spun părerea lui despre ei, v-o spun pe a mea: oameni slabi, fără caracter, cu care să evitaţi să faceţi echipă. Cei care tratează odată, vor mai trăda şi altă dată.
- În al doilea rând, l-au deranjat şi mai tare manipulatorii mincinoşi. Cei care spuneau pe la colţuri că Ludovic Orban nu este dorit de... sau că Ludovic Orban nu are sprijinul lui... şi alte variaţiuni pe aceeaşi temă. Cea mai toxică şi perfidă metodă cu care nu prea ai cum să lupţi decât ignorând minciunile spuse. Pe aceştia sunt aproape sigur că preşedintele nostru nici nu i-a uitat, nici nu i-a iertat. Eu, unul, sigur nu i-aş fi iertat.
Venind mai aproape de ziua de astăzi, trebuie să recunosc că nu am fost prea preocupat de alegerile de la tineret. Până într-o zi când, pe ici, pe colo, prin partid, au apărut nişte murmure. Cum că metoda pe care eu şi Ludovic Orban o detestasem în campania pentru alegerile la seniori a apărut din nou, cu alţi actori. Nu pot să confirm că este aşa, voi ştiţi cel mai bine… De data asta, că Ludovic Orban vrea neapărat pe nu ştiu cine…, că Ludovic Orban nu concepe să conducă TNL decât nu ştiu cine… şi alte variaţiuni pe aceeaşi temă. Tupeu maxim, în condiţiile în care Ludovic Orban s-a întâlnit personal cu toţi trei candidaţii şi i-a încurajat să candideze.
Crede cineva că Ludovic Orban şi-a schimbat părerea foarte proastă despre cei care au semnat pe o moţiune şi apoi au muncit pentru alt candidat?
Crede cineva că Ludovic Orban şi-a schimbat părerea foarte proastă despre cei care au încercat, dacă este adevărat, manipulări în care era folosit numele său?
Vă garantez eu, Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, că nu.
Şi, pentru că-l cunosc aşa de bine, după ce am avut onoarea de a semna primul pe moţiunea lui pentru Congres, într-un moment în care erau destui care nu erau hotărâţi în ce direcţie să o apuce, pentru că am avut plăcerea de a lupta în primul lui rând într-o campanie care s-a încheiat cu triumful de la Congres, haideţi să vă mai spun încă ceva despre Ludovic Orban. 
Ludovic Orban a avut răbdare şi a aşteptat să ajungă liderul partidului. Nu vrea să rămână doar unul dintre liderii care s-au perindat la conducerea partidului. Ştiu cât de mult îşi doreşte să fie un mare lider! Ştie expresia “un vultur nu prinde niciodată muşte”, adică ştie că un mare lider trebuie să ducă Partidul Naţional Liberal la guvernare. Adică ştie că un mare lider nu se amestecă în jocuri mărunte din partid.
Aşa că, dragi tineri liberali, dacă cumva aţi semnat pe moţiunea vreunuia dintre candidaţi, comportaţi-vă cu bună credinţă şi ţineţi-vă de cuvânt! 
Aşa că, dragi tineri liberali, dacă aţi primit vreun telefon în care se invoca numele lui Ludovic Orban, gândiţi-vă la ce v-am povestit!
Votaţi fără cea mai mică teamă, exact cum simţiţi voi!
Votaţi cu curaj şi demnitate!
Fie ca rezultatul acestor alegeri să însemne un mare câştig pentru PNL! Fie ca cel mai bun dintre voi să câştige!
Mult succes!”, a susţinut Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova.

Reacţia lui Ludovic Orban nu a întârziat să apară. Liderul liberalilor a susţinut că nu-i place să audă că tinerii din partid sunt radiaţi din calitatea de membru PNL, acesta făcând referire la situaţia de la nivelul filialei Prahova.

”Voi sunteţi colegii mei! Voi sunteţi partenerii mei în PNL! Voi sunteţi prezentul PNL şi viitorul PNL. Dar nu-mi place ca membrii TNL să fie radiaţi din calitatea de membru al PNL, după ce au muncit la zeci şi sute de campanii. Nu-mi place ca unii să-şi facă campanie electorală victimizându-se, nu-mi place ca alţii să-şi facă campanie electorală dând pe surse informaţii neadevărate şi atacând PNL şi pe preşedintele PNL cu informaţii care nu au absolut niciun fel de temei",a precizat Ludovic Orban, preşedintele PNL.
Acum rămâne de văzut până unde va duce acest război al celor doi lideri liberali


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(204 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook


Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 19 octombrie 2018
Statistii deprahova