Continuă războiul din interiorul PNL Prahova. Există două birouri de conducere la nivelul organizaţiei TNL


19 octombrie 2017

Situaţie fără precedent în Partidul Naţional Liberal, filiala Prahova. În acest moment, la nivelul organizaţiei de tineret există două birouri de conducere: unul condus de Ayad Al Hasoon şi unul condus de Ionuţ Dănuţ Barbu, o prezenţă nouă pe scena politică prahoveană.

S-a ajuns în această situaţie după ce în cadrul filialei sunt două tabere, astfel că s-au organizat alegeri atât sâmbătă, 14 octombrie, cât şi marţi, 17 octombrie. La alegerile din 14 octombrie a fost reales preşedinte Ayad al Hasoon, în timp ce la cele din 17 octombrie a fost ales Ion Dănuţ Burchiu.

Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, consideră că alegerile „corecte” sunt cele de marţi, după cum reiese din comunicatul de presă emis de liberali.

„Comitetul de Coordonare Judeţean al Tineretului Naţional Liberal Prahova şi-a ales noua conducere.

Preşedinte PNL Prahova Iulian Dumitrescu a fost alături de organizaţia TNL Prahova şi le-a transmis următoarele:

„Dragi tineri,

Mă uit cu mare încredere la voi şi îmi dau seama că aveţi un avantaj inestimabil în faţa noastră, a seniorilor de la PNL. În timp ce noi reprezentăm trecutul şi prezentul, voi reprezentaţi viitorul Partidului Naţional Liberal. Aici, în sală, între voi, se găsesc viitorii consilieri liberali, primari liberali, deputaţi şi senatori PNL; desigur şi viitorul preşedinte al PNL Prahova. Sunt cel mai mare susţinător al generaţiei voastre şi vreau să vă asigur de întregul suport al echipei de seniori de la PNL Prahova, a fost mesajul lui Iulian Dumitrescu”

În replică, deputatul George Ionescu, prim-vicepreşedintele PNL Prahova şi secretarul general adjunct al Biroului Permanent Naţional al PNL, a susţinut jurnaliştilor de la Ziarul Incomod că Ayad al Hasoon a contestat decizia de a fi radiat şi că, potrivit statutului PNL, acesta rămâne membru cu drepturi depline până când comisia de specialitate se va pronunţa asupra contestaţiei.

 Mai mult decât atât, George Ionescu explică faptul că Biroul Permanent Judeţean al PNL Prahova nici măcar nu putea să decidă asupra excluderii din partid a lui al Hasoon, cât timp acesta este membru al unui for superior, în speţă Comisia de Arbitraj din cadrul PNL.

„Au fost alegeri la tineret în data de 14 octombrie, care au fost validate şi de Comitetul de Coordonare al Alegerilor. În Biroul Permanent Judeţean eu am votat împotriva excluderii oricărui membru, nu era vorba neapărat de Ayad al Hasoon. În primul rând, dacă dăm afară oameni din partid găsind motivul că nu şi-au plătit cotizaţia cu toate că ei au venit cu dovada plăţii cotizaţiei, ar fi trebuit să dăm afară cel puţin trei sferturi din partid, inclusiv seniori. Nu e normal să facem acest lucru, dăm afară din partid oameni care nu muncesc, care nu susţin acţiunile partidului, care pleacă la alte partide, nicidecum oameni care muncesc. Dacă ne uităm atent, fie şi numai pe pagina de Facebook a tineretului liberal Prahova şi a tinerilor din organizaţia lui Ayad al Hasoon vom vedea că atât la campania pentru alegerile locale, cât şi la cea pentru alegerile parlamentare, ei sunt cei mai vizibili. Este clar că ei au muncit mai mult decât noi, seniorii, au avut zilnic postări. Mai mult de atât, acţiunile organizaţiei de tineret unde preşedinte este Ayad nu au avut loc doar în timpul campaniilor electorale. Ei au strâns jucării, alimente, de la firme, de la oameni, s-au dus şi au făcut acţiuni la case de copii, de bătrâni, lucruri care se văd tot pe Facebook-ul lor. Sunt lucruri de care nici n-am ştiut, dar în ultima perioadă am intrat pe pagina lor de Facebook şi am văzut ce acţiuni au avut. Or, numai un nebun poate să dea afară nişte oameni care muncesc fără să îţi ceară nimic şi care se gândesc că prin munca lor s-ar putea să ne fie bine nouă tuturor.

În ceea ce priveşte afirmaţia că Ayad al Hasoon nu mai este membru de partid, toţi cei care au fost puşi pe lista radierii au făcut contestaţie şi atâta timp cât se contestă o decizie, statutul Partidului Naţional Liberal spune că sunt membri cu drepturi depline. Una din contestaţiile lor a ajuns şi la biroul meu de la Bucureşti şi atâta timp cât nu există o decizie a comisiei care analizează contestaţiile, care să spună că ei mai sunt sau nu mai sunt membri, ei sunt membri ai Partidului Naţional Liberal cu drepturi depline, adică pot candida sau nu unde vor ei. Atâta timp cât ei au contestat o decizie, asta le dă dreptul să fie membri de partid până când iese o decizie a comisiei de specialitate. Aşa spune statutul Partidului Naţional Liberal, orice membru poate fi radiat sau exclus din partid dacă a făcut contestaţie doar după ce comisia de specialitate a decis că ei nu mai sunt membri.

Mai mult decât atât, Ayad al Hasoon este şi membru în Biroul Naţional şi nu poate fi exclus de un for subordonat biroului din care face parte. Ayad este membru al Comisiei de Arbitraj, iar pe el poate să îl demită doar forul din care face parte, care este superior Biroului Permanent Judeţean.”, a explicat prim-vicepreşedintele PNL Prahova George Ionescu, secretar general adjunct al Biroului Permanent Naţional al PNL, pentru ziarul Incomod.

 

Interesant este faptul că, în acest moment este cunoscut faptul că biroul condus de Ayad a fost aprobată luni în şedinţa Comisiei De Organizare a Congresului TNL(COCON) de la Bucureşti, singurul for superior care poate decide dacă alegerile la nivelul structurilor de tineret au fost organizate corect sau nu.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(139 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook


Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 19 octombrie 2018
Statistii deprahova