Dictatura, la un pas să se instaureze în PNL Prahova. Ayad al Hasoon,preşedinte TNL Prahova: Alin Moldoveanu cred că are o atracţie faţă de liderul Kim Jong-un


10 octombrie 2017

PNL Prahova se transformă pe zi ce trece într-un partid în care dictatura este la ea acasă. După ce au fost eliminaţi pe rând Andrei Volosevici, Cristina Enache, iar alţi lideri politici precum George Ionescu şi Dragoş Gunia au fost aduşi la tăcere şi puşi pe linie moartă în partid, a venit rându ca o parte dintre liderii PNL Prahova şi Ploieşti să declare război  tinerilor care din această formaţiune politică!

Scandalul a izbucnit după ce sâmbătă s-au organizat alegeri la Tineretul Naţional Liberal Ploieşti. În timp ce tinerii susţin că scrutinul a fost validat la Bucureşti, seniorii vor acum să-i excludă din partid. Mai mult decât atât, potrivit surselor din partid, înaintea alegerilor, primarul Adrian Dobre, care este preşedinte PNL Ploieşti, ar fi încercat să-l convingă pe Gabriel Stoica, cel care a fost ales sâmbătă preşedinte la Tineret, să nu candideze.

Tinerii din partid spun că în ultimele săptămâni Gabriel Stoica şi Ayad al Hasson, preşedintele TNL Prahova, s-au ocupat de organizarea alegerilor, potrivit calendarului partidului, având în vedere că pe data de 22 octombrie vor avea loc alegerile pentru TNL la nivel naţional. Tinerii spun că au respectat toţi paşii pentru ca alegerile de sâmbătă să fie statutare.

Gabriel Stoica i-ar fi spus primarului că dacă doreşte să fie altcineva preşedinte la tineret acela să candideze împotriva sa, pentru că nu se retrage din cursă, dar Dobre nu ar fi recunoscut că doreşte ca altcineva să fie preşedinte, ci doar i-a cerut să renunţe la candidatură.

Sâmbătă, în ziua alegerilor, tinerii s-au strâns la sediul partidului de pe strada Basarabi, dar când au ajuns acolo au observat că yala uşii de la intrarea în sediu fusese schimbată. Tinerii spun că cel mai probabil cineva a schimbat-o chiar în ziua aceea, întrucât se vedea că era nouă. În plus, sursele din partid spun că cei care ar fi schimbat yala pentru ca şedinţa să nu poată fi ţinută ar fi chiar primarul Adrian Dobre, alături de Alexandri Nicolae (directorul TCE), cel din urmă mai fiind acuzat de „tactici” asemănătoare în trecut.

Tinerii n-au avut de ales şi au ţinut şedinţa în altă parte, iar după alegeri au semnat procesul verbal şi l-au înaintat Biroului Permanent Naţional al Tineretului care, potrivit tinerilor, a decis că alegerile sunt statutare şi a validat Biroul. Potrivit membrilor, prin statut, comisia de organizare a alegerilor ţine de Tineret, iar seniorii nu au niciun drept de a se implica în Birou din punct de vedere al statutului PNL. Alin Moldoveanu, secretarul PNL Prahova, a dizolvat comisia de organizare a alegerilor TNL Ploieşti deşi, prin statutul partidului, nu are o astfel de putere. Tinerii îl acuză acum pe acesta că a încălcat statutul partidului.

La scurt timp după alegeri, tinerii au primit pe mail şi pe Whatsapp un mesaj de la Alin Moldoveanu, secretarul PNL Prahova, o convocare la Biroul Permanent Judeţean în data 11 octombrie, la ora 17.00, „în vederea propunerii Biroului Permanent PNL Ploieşti de radiere a unor membri”, semnată de Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova. Membrii PNL spun că în statut nici măcar nu există termenul „radiere”, dar că mai mult ca sigur mail-ul se referă la propunerea ca tinerii să fie excluşi din partid. Mai mult decât atât, se pare că seniorii au motivat acest demers ca urmare a faptului că tinerii nu şi-ar fi plătit cotizaţia la partid.

De altfel, tinerii spun că l-au sprijinit inclusiv pe Adrian Dobre în campania pentru primăria Ploieşti, mai ales Gabriel Stoica fiind unul dintre cei care l-au ajutat pe Dobre să devină primar. Acum, edilul se pare că-i întoarce spatele.

„Alegerile ţin numai şi numai de tineret. Conform statutului PNL şi TNL, seniorii nu au voie să se implice în alegerile noastre. Am întrunit o comisie CODA (Comisia de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor), am stabilit data, tot, am comunicat datele către partid de acum două săptămâni. M-am trezit la un moment dat că această comisie CODA a fost schimbată de secretarul general Alin Moldoveanu, numind altă comisie formată din oameni care s-au aflat în secţiile de votare de la Ploieşti, adică oameni care vin pentru bani la partid, nu oameni care au muncit în campania electorală. Secretarul general a încălcat grav statutul PNL, el nu are voie să înfiinţeze o comisie CODA. L-am sunat pe preşedintele Ludovic Orban, care mi-a confirmat faptul că secretarul general încalcă statutul, iar comisia lui CODA este nestatutară, rămânând ca eu pe data de 14 să ţin alegerile, iar cele de pe data de 7 rămân valabile, când Gabriel Stoica a fost ales preşedinte, fiind candidat unic. Nu există cuvântul radiere în statut, domnul Alin Moldoveanu cred că are o atracţie faţă de liderul Kim Jong-un, probabil din cauză că e şi pe partea aceasta cu karate. Pentru faptul că am lucrat alături de George Ionescu în campania de la alegerile parlamentare, nu suntem buni, nu suntem agreaţi. Şi faptul că am obţinut un scor de 32% având în vedere că primarul în funcţie Adrian Dobre a obţinut 19%, înseamnă că noi nu performăm, nu suntem la un nivel foarte ridicat pentru ei. Acum se pune problema dacă Alin Moldoveanu va fi exclus sau nu din partid, având în vedere că el a greşit, a încălcat statutul. Iar un om când încalcă statutul, trebuie înlăturat. Asta cu radierea, de fapt, se aplică unui membru care nu şi-a aplicat cotizaţia de cel puţin şase luni. Noi, de la tineret, am fost scutiţi, aşa a decis Adrian Dobre în Biroul Permanent Local după ce a fost ales primar, a spus că nu e normal ca tânărul să vină să lipească un afiş pentru noi şi să-i mai cerem şi bani pentru acest lucru.”, a declarat Ayad al Hasoon pentru ziarul Incomod.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(739 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook


Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 21 septembrie 2018
Statistii deprahova