Ploieştenii, ”otrăviţi” cu ştiinţa autorităţilor! Reacţia deputatului Roberta Anastase VIDEO


21 septembrie 2017

Deputatul Roberta Anastase a susţinut joi o conferinţă de presă la sediul PNL Prahova în care a ridicat, din nou, problema poluării din Ploieşti.

 
Parlamentarul liberal a susţinut că i-a solicitat, în scris, Graţielei Gavrilescu, ministrul Mediului, să achiziţioneze o staţie de monitorizare a calităţii aerului, pentru a avea o alternativă în acest sens, faţă de cele deţinute de rafinării, însă i s-a răspuns că în acest an nu au fost alocate fonduri la acest capitol bugetar .


Ca urmare a acestui răspuns, deputatul Anastase spune că săptămâna viitoare îl va întreba pe prim-ministrul Mihai Tudose de ce nu o demite pe Graţiela Gavrilescu, având în vedere că aceasta nu respectă programul de guvernare în care combaterea poluării era unul din obiective.

 
 Totodată, parlamentarul PNL Prahova a mai precizat că într-un document oficial remis de Agenţia pentru Protecţia Mediului este menţionat faptul că ”staţiile existente nu asigură monitorizarea poluanţilor specifici industriei locale”. Practic ploieştenii sunt ”otrăviţi” cu diferite substanţe emise de poluatori în aer, în timp ce autorităţile ridică neputincioase din umeri.


”Instituţia Prefectului, anul trecut, în luna aprilie, a solicitat un punct de vedere Agenţiei de Mediu şi Gărzii de Mediu Prahova cu privire la poluare din judeţ iar concluzia este aceasta: având în vedere diversitatea tipurilor de industrii din Ploieşti şi specificitatea tipurilor de emisii, activitatea de rafinare a produselor petroliere, Agenţia de Mediu a analizat toate datele furnizate de la staţiile de monitorizare automate în vederea  stabilirii surselor de poluare. S-a ajuns la concluzia că staţiile existente nu asigură monitorizarea poluanţilor specifici industriei locale”, a precizat deputatul Roberta Anastase.
Vezi mai jos cele mai importante declaraţii ale parlamentarului PNL Prahova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(62 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook


Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 21 septembrie 2018
Statistii deprahova