Mircea Ionescu Quintus, ultimele rânduri  pentru istoria liberalismului


19 septembrie 2017

Încă un capitol din istoria Partidului Naţional Liberal a ajuns la final. Ultimele rânduri dedicate lui Mircea Ionescu Quintus au fost scrise luni, 18 septembrie 2017, atunci când sute de persoane l-au condus pe preşedintele de onoare al PNL  pe ultimul drum.
  Iar simplitatea şi onorurile militare au fost cuvintele care au caracterizat înmormântarea  unui om care a luptat o viaţă întreagă pentru unirea partidelor de dreapta şi în special pentru ca Partidul Naţional Liberal să rămână unul dintre partidele importante de pe scena politică din România. 

La funeralii au fost prezenţi Dinu Zamfirescu, ultimul moştenitor al familiei Brătianu, Ludovic Orban, preşedintele PNL, Raluca Turcan, primvicepreşedintele PNL,  Mădălina Lupea, prefectul judeţului Prahova, Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova, Ludmila Sfîrloagă vicepreşedintele CJ Prahova,preşedintele PMP Prahova, deputatul Cătălina Bozianu, dar şi Mircea Dridea, legenda vie a Petrolului Ploieşti, Cristi Vlad, preşedintele Petrolului Ploieşti, şi Ionuţ Popa, antrenorul ACS Poli Timişoara.


Deasemenea,  Mircea Ionescu Quintus a fost condus pe ultimul drum şi de liberii liberalilor prahoveni, Iulian Dumitrescu, George Ionescu, Roberta Anastase, Bogdan Nica, Adrian Dobre, Vlad Oprea, Ion Luchian şi mulţi alţi.

Călin Popescu Tăriceanu nu a ratat ocazia de a-şi lua adio de la cel alături de care a făcut politică timp de 27 de ani. Vizibil emoţionat, Tăriceanu a refuzat să acorde ziariştilor declaraţii, spunând sec: Nu este cazul. Acesta nu este un eveniment monden!


Preşedintele Senatului a fost însoţit de ploieşteanca Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, un om politic despre care Quintus declara că are mare încredere în flerul ei politic şi în capacitatea sa de muncă.


Totodată, printre cei care au dorit să-şi ia rămas bun de la Mircea Ionescu Quintus se numără şi fostul liberal Iulian Teodorescu, cel care imediat după Revoluţie, a participat alături de preşedintele de onoare al PNL la renaşterea Partidului Naţional Liberal în Prahova.    

După slujba religioasă care a avut loc la Biserica Buna Vestire din Ploieşti, biserica din cartierul unde Mircea Ionescu Quintus a locuit alături de soţia sa cu care a fost căsătorit timp de peste şapte decenii, cortegiul funerar a parcurs un traseu care a inclus mai multe obiective definitorii pentru viaţa liberalului.

Astfel, după biserică, sicriul a fost dus acasă la familia Quintus, apoi la Muzeul Judeţean de Artă ”Ion Ionescu Quintus”, clădire donată de tatăl liberalului comunităţii ploieştene, la Prefectura Prahova şi apoi la cimitirul Viişoara, unde liberalul îşi va dormi somnul de veci.

Quintus a fost înmormânat cu onoruri militare, iar drapelul în care a fost înfăşurat sicriul a fost predat familiei. Garda de onoare a tras trei salve de armă, iar fanfara militară a intonat ”Deşteaptă-te române”, imnul de stat al României.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(54 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook


Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 19 octombrie 2018
Statistii deprahova