Trupul neînsufleţit al lui Mircea Ionescu Quintus, depus la Biserica Buna Vestire din Ploieşti


15 septembrie 2017

UPDATE

Trupul neînsufleţit al preşedintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, va fi depus duminica, începând cu ora 12:00, la Biserica Buna Vestire Ploieşti, situată pe str. Plevnei nr.2, urmând ca începând cu ora 19:00 să aibă loc slujbă de priveghi.
Slujbă de inmormântare va avea loc luni ora 12:00.  

Ştirea iniţială

Mircea Ionescu Quintus,preşedintele de onoare al Partidului Naţional Liberal, personalitate marcantă a politicii româneşti de după 1989, a decedat astăzi la vârsta de 100 de ani pe care îi împlinise pe 18 martie.

Mircea Ionescu Quintus s-a născut pe 18 martie 1917, într-o familie de vechi liberali. La vârsta de 19 ani, acesta a ales să ducă mai departe ideile liberale ale familiei şi  s-a înscris în PNL. A luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost deţinut politic în perioada comunistă, iar după Revoluţie, preşedinte al PNL, ministru al Justiţiei, deputat şi de două ori senator.

Tatăl său, Ion Ionescu Quintus, a deţinut nu mai puţin de nouă mandate de parlamentar din partea PNL, iar fiul i-a urmat atât în cariera de jurist, cât şi în afinitatea politică pentru liberalism.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(284 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 17 iulie 2018
Statistii deprahova