Sebastian Ghiţă: Am primit azil politic în Serbia! Au fost audiaţi martori aici!


24 ianuarie 2019

Sebastian Ghiţă a anunţat, joi seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, că a primit azil politic în Serbia! Conform fostului deputat PSD, fraţii Cosma, Andreea şi Vlad, dar şi alţi martori din România, au fost audiaţi în Serbia, iar judecătorii au decis că dosarele instrumentate de DNA pe numele lui Ghiţă au motivaţie politică.

”Am primit azil politic. Judecătorii din Serbia au verificat tot în dosarele de la DNA şi au stabilit că au motivaţie politică şi că dovezile sunt falsificate. Au audiat martorii şi au hotărât acordarea de azil politic. Au fost audiaţi martori aici. Fraţii Cosma au fost prezenţi aici. Mai mulţi martori din România au fost aici.

Nici nu am sperat la acest statut. Dacă judecătorii nu s-ar fi convins de ce e în dosare, nu îmi dădeau. S-au îngrozit când au văzut ce au făcut procurorii de la DNA.

Am avut o strângere de inimă când s-a cerut arestarea lui Onea. Sunt suficiente probe şi dovezi, judecătorii vor decide dacă trebuie să fie pedepsiţi. Procurorii trebuie să dovedească vinovăţia, nu românii să îşi dovedească nevinovăţia.

Am un mandat de arestare preventivă, dar e emis în lipsă şi ilegal. A fost emis fără ca avocaţii mei să fie citaţi. Emiterea lui fără norme procedurale nu e atât de valid. Asta a permis şi Serbiei să refuze extrădarea.

Cu toţii ştim că martorii acoperiţi sunt Irina Socol, Tiberiu Urdăreanu şi Berdilă.

Procesele de la ÎCCJ, în care am fost achitat, sunt convins că judecătorii au fost îngroziţi, pentru că poliţiştii de la DNA stăteau în spatele martorilor şi îi şatajau. Au fost înregistraţi. Mă mir că nu s-a cerut deschiderea de dosare sau nu s-a dispus măsuri pentru asta.”, a declarat Sebastian Ghiţă.

Sursa: www.stiripesurse.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(55 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova