Ministul Mediului, Graţiela Gavrilescu, despre colectarea selectivă a deşeurilor şi despre măsurile privind combaterea poluării


31 iulie 2018

Veste alarmantă: omenirea va epuiza resursele planetei pe anul acesta încă din luna august. Începând de luna viitoare vom trăi din resursele pe anul viitor, anunţă ONG-ul Global Footprint Network. Este vorba despre resursele de apă, sol fertil şi lemn pe care ni le poate furniza Terra pe parcursul unui an, şi pe care le consumăm în fiecare an din ce în ce mai repede. Specialiştii pun fenomenul pe seama consumului excesiv, dar şi al risipei: o treime din alimentele produse ajung la gunoi. Soluţiile pentru a limita această tendinţă includ dezvoltarea energiei ecologice şi limitarea expansiunii demografice. Graţiela Gavrilescu a intervenit în direct la Antena 3, unde a vorbit despre fenomenul îngrijorător.

Ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu, preşedintele ALDE Prahova,  a vorbit la Antena 3 despre o mai mare stricteţe privind colectarea selectivă a deşeurilor şi despre măsurile privind combaterea poluării, anunţând că se lucrează la o nouă formulă de calcul pentru o taxă de mediu la înmatricularea maşinilor.

”Este momentul bilanţului pentru actualul Guvern PSD-ALDE, pentru Ministerul Mediului şi pentru mine, ca ministru.Sunt foarte multe lucruri de rezolvat în continuare. Noi, cei care reprezentăm Ministerul Mediului am încercat să rezolvăm o parte dintre problemele care erau nerezolvate de foarte mulţi ani. Scopul Ministerului Mediului este ca în viitorul apropiat să dezmorţim această industrie de reciclare, să explicăm populaţiei cum se colectează selectiv, ce înseamnă să plăteşti tarif diferenţiat în funcţie de cum colectezi selectiv, care este rolul fiecăruia în acţiunea de colectare selectivă şi care este responsabilitatea fiecăruia. 
Eu m-am ţinut de calendarul pe care mi l-am asumat atunci când am preluat acest mandat şi începând cu luna septembrie vom avea patru luni de dezbateri în toată ţara astfel încât să ne întâlnim cu cât mai mulţi cetăţeni pe care să-i facem să înţeleagă faptul că resursa naturală nu este neepuizabilă şi că putem să fructificăm deşeul pentru propria noastră dezvoltare economică.(...) Vom scoate o formulă astfel încât noţiunea de poluatorul plăteşte să fie adevărată. Sper să fie gata până la sfârşitul anului, iar acesta să fie un termen destul de înţelept” a precizat Graţiela Gavrilescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(45 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova