Percheziţii la traficanţii care i-au vândut droguri tânărului piteştean care a fost găsit mort pe stradă VIDEO


15 martie 2018

În această dimineaţă, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti au efectuat 3 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Piteşti şi Slatina, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv şi ucidere din culpă.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspectul C. I. C. a  achiziţionat on-line diverse substanţe cu efect psihoactiv, substanţe care ajungeau la acesta prin intermediul firmelor de coletărie, sub formă lichidă. În continuare, suspectul a procurat material vegetal din farmacii, ceai de salvie sau ”damiana” pe care îl stropea cu lichidul cumpărat în modul mai sus menţionat, folosind o proporţie de aprox. 10mg de lichid la 30 de grame de material vegetal.  Ulterior, suspectul a comercializat materialul vegetal către diverşi consumatori de pe raza judeţului Argeş, în cantităţi de de 0,25 grame de substanţă, contra sumei de 25 de lei.

La data de 11.03.2018,  4  tineri consumatori din municipiul Piteşti, s-au deplasat cu un autoturism  în municipiul Slatina  de unde au achiziţionat de la  suspectul C. I. C., 5 plicuri de substanţă vegetală psihoactivă, pentru suma totală de 50 lei. Pe drumul de întoarcere către Piteşti, aceştia au consumat întreaga cantitate de etnobotanice iar unul dintre ei a intrat în stare de somnolenţă, fără a fi conştient. În această stare, victima a fost coborâtă din autoturism şi aşezată pe un trotuar din zona blocului nr. 2 situat  pe strada Aleea Teilor din municipiul Piteşti, loc în care, la scurt timp, a fost găsită decedată.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 1 kg. de fragmente vegetale, 4.500 de lei, telefoane mobile şi ustensile folosite la porţionarea şi ambalarea substanţelor interzise.

La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti vor fi  aduse, în vederea audierii, un număr de 3 persoane.

La acţiune au participat poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Argeş şi Olt, precum şi luptători ai serviciilor pentru acţiuni speciale din cele două judeţe.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

sursa: Comunicat de presă DIICOT


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(54 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova