Bâlbele ministrului Educaţiei pe tema întârzierilor salariale din învăţământ VIDEO


7 decembrie 2017

Prezent la Vălenii de Munte pentru a inaugura una dintre cele mai moderne grădiniţe din Prahova,ministrul Educaţiei, Liviu Pop s-a bâlbâit în momentul în care a fost întrebat de motivul pentru care au existat sau există întârzieri salariale în învăţământ.
Practic, reprezentantul Guvernului a dat dovadă că nu stăpâneşte deloc această problemă.
În primă fază, Liviu Pop a susţinut că va exista o nouă rectificare de buget pentru plata salariilor, după care la un minut distanţă să susţină că  la ora actuală nu există cadre didactice care nu şi-au primit banii.

„Toţi profesorii din România îşi vor primi salariile sau şi-au primit salariile şi toţi profesorii din România îşi vor primi peste 90% dintre sentinţe... Sentinţe care nu erau prinse în buget la începutul anului. Am făcut rectificare de buget. Inclusiv săptămâna viitoare, printr-o hotărâre de Guvern, vom da din fondul de rezervă al Ministerului Educaţiei Naţionale şi din economiile pe care le-au realizat anumite inspectorate şcolare vom redirecţiona toţi banii către plata sentinţelor judecătoreşti. Vor fi judeţe în care aceste sentinţe se vor achita 100%, dar vor fi judeţe în care se vor achita în jur de 90%, în funcţie de cum şi-au programat bugetul. Dar, toţi profesorii vor lua, pe lângă drepturile salariale, aproape integral şi sentinţele judecătoreşti”, a precizat ministrul Liviu Pop.


Ministrul  Educaţiei a susţinut că vina întârzierilor salariale aparţine în totalitate consiliilor locale care nu au făcut rectificări de buget.
Totuşi, pe lângă declaraţiile contradictorii, Liviu Pop a precizat că s-a găsit o soluţie pentru a nu se mai întâmpina această problemă şi anume aceea de a schimba circuitul banilor.
 „În Ordonanţa de Urgenţă aprobată ieri, după discuţiile pe care le-am avut cu premierul României şi, evident, cu preşedintele partidului, pentru că, prin Programul de Guvernare am asigurat România că respectăm anumite lucruri, una dintre modificările de ieri s-a produs şi pe circuitul banilor. Tocmai pentru că sunt anumite consilii locale care întârzie rectificarea bugetară sau, atunci când sunt alegeri, nu constituie consiliul local şi blochează salariile, într-un mod sau nu intenţionat, începând cu 1 ianuarie 2018, circuitul banilor pentru plata profesorilor, repet pentru plata profesorilor, va fi minister, inspectorat - şcoală. Şi-atunci nu vom avea aceste blocaje datorate rectificării bugetare pe care un anumit consiliu local nu a făcut-o”, a mai declarat Liviu Pop.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(45 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 15 decembrie 2018
Statistii deprahova