Shhaideh, Plumb şi Cuc au demisionat din Guvern. Liviu Dragnea: PSD a trecut printr-o cumpănă foarte mare


13 octombrie 2017

Şedinţa Comitetului Executiv al PSD s-a încheiat. Miniştrii Rovana Plumb, Sevil Shhaideh şi Răzvan Cuc şi-au anunţat anunţat demisiile, însă votul asupra acestora nu a fost dat, iar demisiile au fost menţinute. Liderii PSD se reunesc din nou vineri, la ora 12.00, într-o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional.

 Premierul Mihai Tudose a spus că, imediat după ce au primit citaţiile la DNA, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb i-au prezentat demisiile, pe care el nu le-a acceptat. El a mai spus că nu are nimic să le reproşeze celor două.

"Atât Sevil, cât şi Rovana au venit la mine după ce au primit citaţiile la DNA să îşi dea demisia. Le-am oprit, l-am sunat pe Liviu. Nu am nimic să le reproşez (...) Sper că Sevil va accepta să lucreze în continuare în aparatul guvernamental", a spus premierul Tudose.

El a mai susţinut că "nu a fost un război, nu este un câştigător".

Liviu Dragnea a declarat, la finalul CEX PSD, că şedinţa a dura aproape şase ore pentru că foarte mulţi colegi din PSD au dorit să îşi exprime susţinerea pentru Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh, care şi-au menţinut decizia de a-şi prezenta demisiile.

Potrivit liderului PSD, Sevil Shhaideh a subliniat că "nu mai poate duce această povară", presiunea fiind foarte mare. Dragnea a punctat că în aceeaşi situaţie este şi Rovana Plumb.

"PSD-ul a trecut astăzi printr-o cumpăna foarte mare. Şi destabilitatea PSD, care este un partid foarte mare, poate duce la instabilitate şi în ţară", a spus Liviu Dragnea.

Totodată, Liviu Dragnea a mai declarat că: Toţi colegii au adus argumente ca cele două colege ale noastre să nu plece din Guvern. După toate orele de discuţii şi discuţii cu ele separat, toată lumea, în unanimitate le-a cerut să rămână, la final şi-au menţinut decizia de a demisiona. Au spus că nu vor să pună sub semnul întrebării posibilitatea ca PSD să rămână la guvernare. Sevil Shhaideh a spus, printre altele, că vrea să aibă demnitate, să nu fie acuzată că se agaţă de scaun. Toată lumea a apreciat, inclusiv prim-ministrul, profesionalismul şi calitatea lor.

”Sper ca în zilele următoare să vă spună  motivul, să vă răspundă la întrebări. Sevil a spus foarte clar că nu mai poate duce această presiune”.

”Sunt o serie de măsuri adoptate care aduc o viaţă mai bună pentru români şi toată lumea a constatat că în permanenţă se inventează ceva. Cum apare o măsură bună, cum apare ceva şi trebuie să fim în defensivă”.

”Toţi am greşit în această perioadă. Mulţi vin şi dau sfaturi, cum e bine şi cum nu, doar-doar se produce o ruptură. PSD a trecut astăzi printr-o cumpănă foarte mare. Despre Mihai Tudose eu nu am zis nimic în aceste zile. Mihai Tudose este un premier bun, eficient. Cu greşelile lui. Poate ale lui sunt mai mici ca ale mele. Am comunicat prost unul cu altul. Eu îmi asum. Nu mai putem face asemenea greşeli”.

”Am avut de învăţat din această perioadă. Şi Mihai a avut. Şi colegii au avut. Mulţi au plecat supăraţi, pentru că nu ştiu ce să spună oamenilor”.

”Să nu creadă vreo instituţie, de oricare natură, că acest partid se lasă subjugat”.

”Răzvan Cuc a avut o marre susţinere, a fost o surpriză plăcută. Este un tânăr capabil, a făcut multe lucruri, azi am aflat de ele. Pentru că nu a putut să convingă că nu din vina lui au apărut întârzieri, şi-a asumat acest lucru şi arată că este un om de onoare”. 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(30 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook


Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 21 septembrie 2018
Statistii deprahova