CONFLICT între Ungaria şi România - Ambasadorul român la Budapesta a fost convocat de MAE ungar


6 septembrie 2017

Ambasadorul României la Budapesta, Marius-Gabriel Lazurca, a fost convocat miercuri de MAE ungar în urma suspendării activităţii Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureş, informează agenţia MTI.

 

Agenţia maghiară de presă (care nu a precizat în ştire numele ambasadorului român) mai menţionează că secretarul de stat Levente Magyar a transmis surprinderea guvernului ungar faţă de situaţia în care se află respectivul liceu şi a spus la o conferinţă de presă că acţiunea autorităţilor române echivalează cu 'un atac împotriva Bisericii Catolice, a minorităţii ungare, copiilor, familiilor şi procesului de restituire în România'.

De asemenea, guvernul ungar şi-a suspendat sprijinul faţă de aspiraţiile României de a se alătura unor organizaţii internaţionale, cum ar fi OCDE, a adăugat secretarul de stat maghiar.

Fundaţia Statusul Romano-Catolic din Transilvania a anunţat, pentru miercuri, un miting de protest în faţa Instituţiei Prefectului - Judeţul Mureş, pentru convingerea Ministerului Educaţiei să asigure funcţionarea Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureş.

De cealaltă parte, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş susţine că din punct de vedere juridic Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş nu mai există, în urma unei decizii judecătoreşti definitive.

Şeful ISJ Mureş, Ioan Macarie, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că LTRC nu mai există din punct de vedere juridic ca urmare a documentelor emise de instanţele de judecată, iar Hotărârea Consiliului Local Târgu Mureş de organizare a reţelei şcolare, în care figura şi acest liceu, a fost adoptată după 6 luni de la expirarea termenului final.

sursa:stiripesurse.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(47 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook


Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 21 septembrie 2018
Statistii deprahova