Ţuţuianu a DEMISIONAT din funcţia de MINISTRU AL APĂRĂRII. Reacţia acestuia


5 septembrie 2017

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu şi-a lăsat demisia pe masa premierului şi i-a zis lui Mihai Tudose să ia decizia în consecinţă după subiectul plăţii sumelor aferente soldelor/salariilor de la nivelul MApN.

Acesta a declarat în direct la Antena 3, în emisiunea 100 de minute, că şi-a depus demisia pentru lipsa de comunicare de care a fost acuzat de premierul Mihai Tudose.

„Nu există probleme financiare, ci sunt chestiuni tehnice, care sunt generate de dispoziţiile legale, articolul 18, aliniatul 4 din legea responsabilităţii fiscale-bugetare. Acest aspect nu ne-a permis să transferăm bani din cheltuielile de personal din trimestru 4 în trimestrul 3 şi să rezolvăm la data de 15 septembrie toate problemele care ţin de salarii şi alte drepturi ale personalului din sistemul militar. Vreau să fac precizarea că pe data de 15 septembrie plătim salariile aferente lunii august şi că norma de hrană de care vorbim este aferentă lunii septembrie. Toate aceste drepturi vor fi plătite în luna septembrie. Nu există nicio problemă cu alocările financiare. Chestiunile sunt strict tehnice şi cei de la Direcţia de Specialitate din cadrul ministerului, într-o manieră funcţionăreacă au solicitat un anumit comportament fiscal tuturor unităţilor din subordine”, a declarat ministrul Apărării.

Despre întâlnirea de la Guvern, ministrul Apărării a ţinut să precizeze că în urma discuţiilor cu premierul şi-a depus demisia.

„A fost o disucţie, în cadrul căruia eu i-am precizat premierului care sunt chestiunile tehnice, care au condus la această situaţie. Domnia sa mi-a reproşat lipsa de comunicare, şi cu dânsul, dar şi cu presa. I-am spus că dacă constituie o soluţie, demisia mea este pe masa lui. (...)Mi-am depus demisia pentru lipsa de comunicare. Am recunoscut în faţa premierului că am greşit faţă de el că nu i-am comunicat şi nu am comunicat cu presa din lipsă din timp. I-am spus că îmi asum greşeala. Mi-a spus că această decizie o ia el. Am lăsat demisia pe masă”, a completat Ţuţuianu.

Premierul Mihai Tudose i-a convocat de urgenţă, marţi, la Palatul Victoria, pe ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, şi pe cel al Finanţelor, Ionuţ Mişa, pentru a cere explicaţii legate de comunicatul dat de MApN privind plata eşalonată a salariilor militarilor.

sursa:antena3.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(30 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 10 decembrie 2018
Statistii deprahova