Decizia Ministerului Mediului: Urşii agresivi care au atacat oameni vor fi împuşcaţi


25 august 2017

La iniţiativa viceprim-ministru Graţiela Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului,vineri, începând cu ora 10.00, la Ploieşti, la Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, a avut loc o întâlnire de lucru pe tema problemelor de mediu identificate la nivelul judeţului Prahova (calitatea aerului în zona municipiului Ploieşti, situaţia depozitelor de deşeuri, biodiversitate- pagube generate de carnivorele mari, situaţia programelor Rabla, Rabla Plus şi Casa Verde etc.).

Evenimentul s-a înscris în seria unor vizite de lucru programate a se desfăşura, în perioada următoare, în mai multe zone din ţară, ce au drept scop evaluarea principalelor probleme de mediu existente şi identificarea soluţiilor de rezolvare a acestora.

La întâlnirea de vineri, la care, alături de  viceprim-ministru, au participa specialişti din cadrul Ministerului Mediului, Gărzii Naţionale de Mediu şi Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, structurilor teritoriale ale acestora şi parlamentarii de Prahova, s-a dezbătut şi problema privind prezenţa unui număr mare  de urşi pe raza unor localităţi.

 

Astfel, Ministerul Mediului a emis un ordin ca, până la finele anului, să fie împuşcate la nivel naţional 145 de animale care au devenit agresive.

Precizăm faptul că, în cazul urşilor care şi-au făcut prezenta în localităţi,dar nu au fost agresivi,  măsura va fi de relocare a animalului sălbatic.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(27 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 17 iulie 2018
Statistii deprahova