Gafă majoră a ministrului Sănătăţii - directorul DSP Prahova demis fără motive pertinente


1 august 2017

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a decis schimbarea din funcţie a directorilor executivi şi a celor care ocupă funcţia de directori executivi adjuncţi ai direcţiilor de sănătate publică din judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Neamţ, Prahova şi Ilfov, în urma analizei privind implementarea campaniei naţională de vaccinare.

Potrivit motivării ministrului, cele cinci direcţii de sănătate publică au o rată de vaccinare la nivel judeţean de sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat. Ce uită ministrul este faptul că rata scăzută de copii vaccinaţi este cauzată şi de lipsa vaccinurilor de pe piaţă farmaceutică sau de  refuzul multor părinţi de a-i vaccina.

Drept urmare, cu toate că în Prahova nu s-a înregistrat niciun deces din cauza rujeolei, fostul director executiv al DSP Prahova, Anca Anamaria Dobrescu, a primit  marţi dimineaţă decizia de demitere din funcţie.

Decizia de a schimba conducerea Direcţiei de Sănătate Publică din Prahova este cel puţin neinspirată, dacă nu lipsită de fundament. Asta pentru că sunt judeţe cu probleme mult mai mari în care s-au înregistrat şi decese în cazul copiilor nevaccinaţi împotriva rujeolei, însă şefii direcţiilor de acolo au scăpat fără să fie sancţionaţi.

În acest moment, DSP Prahova nu mai are conducere şi nu a fost propus niciun interimat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(178 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 17 iulie 2018
Statistii deprahova