Veşti bune! Încep lucrările la autostrada Comarnic-Braşov


16 mai 2017

La 13 ani de la lansarea proiectului, lucrările la autostrada Comarnic-Braşov vor începe anul acesta. Mai exact, vor începe lucrările la un tronson între Braşov şi Cristian. Ministerul Transporturilor a anunţat că va semna, la sfârşitul lunii iunie, contractul de proiectare şi execuţie.

Este vorba de o porţiune de nouă kilometri din cei 58 dintre Braşov şi Comarnic. Pentru construcţia acestei porţiuni de autostradă s-au înscris la licitaţie zece firme. 

Povestea autostrăzii care trebuie să traverseze munţii, în paralel cu DN1, a început în 2004. Un tronson de 36 de kilometri a fost scos la licitaţie. Proiectul lua în calcul un parteneriat public privat şi valoarea lucrării era estimată la de 1,5 miliarde de euro. Nicio firmă nu a fost dispusă să dea aceşti bani. Următoarele licitaţii ratate au fost în 2010, 2014 şi 2015.

Anul trecut, traseul a fost împărţit în mai multe tronsoane, scoase separat la licitaţie. Pentru niciunul dintre ele procedura nu s-a finalizat până acum. Pentru bucata dintre Comarnic şi Predeal, preţul era de 167 de milioane de lei, fără TVA.

sursa:digi24.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(113 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 18 iulie 2018
Statistii deprahova