Scrisoarea lui Mihai BENDEAC. Merită SHARE


8 mai 2016

Vineri seara am oprit la o benzinărie ca să alimentez scuterul (folosesc rar în perioada asta “decaportabila” căci cu motoreta e mai simplă viaţa în oraş). Pun eu 3 litri fără plumb şi intru să plătesc. In faţa mea, o doamnă. Achită. Scot şi eu banii din buzunar şi n-apuc să-i întind că în incintă pătrunde val-vartej un cocalar la vreo 40 de ani.

Tricou Adidas, ber…mude Adidas, papuci Adidas, şapcă Adidas, creier Adidas.

– Cine p..a mea şi-a lăsat motoreta aia la pompă că a încurcat tot acolo ?!

– Eu. Dar de ce am încurcat ?! (Mă recunoaşte, dar după 3 secunde de pauză se decide să nu lase garda).

– Păi de ce-ai lăsat-o acolo ?!

– Păi, unde s-o las ? Dacă eram cu maşina, unde o lăsam până achitam benzina ?!

Benzinarul, intervine şi el:

– Cu ce a încurcat domnule ?! Plăteşte şi pleacă.

– Păi ce p..a mea baaaaa !!! Am ajuns să stau ca prostu’ după o motoretă ?!

Eu zic:

– Păi, cine vă pune ? Staţi ca deşteptu’ …

– Mă iei la mişto ?! Ce p..a mea !!!

Ies afară. Maşina ghertoiului, un BMW X6, era parcată la 3 milimetri de scuter.

Zice:

– Poate mi-o zgârii.

Nu i-am zgâriat-o. Am plecat şi m-am oprit după 200 de metri. Am tras pe dreapta şi am plâns protejat de cască.

Da ! Recunosc ! Am plâns ! Am plâns pentru că mi-am imaginat ce s-ar fi întâmplat dacă aş fi fost un roman obişnuit şi nu “vedeta” de la televizor. M-ar fi omorât ? Am plans pentru că ăştia vor ajunge atât de mulţi încât ne vor îngropa. Am plans pentru că pe ăla nu-l va întreba nimeni din ce bani şi-a luat BMW-ul. Am plâns de ciudă că ne vor strivi visele.

Am plâns pentru frate-meu care are neşansa de a creşte lângă ei. Am plâns pentru că am ajuns la decizia de a nu avea copii vreodată căci nu vreau să trăiască în lumea ăstora. Căci lumea va fi a lor ! Nu vă minţiţi ! Nu vă amăgiţi ! Va fi lumea lui Salam şi a lui Guţă ! Lumea cămătarilor, şmenarilor, maneliştilor, cocalarilor, burtoşilor, nesimţitilor.

Pentru că nevestele şi gagicile ăstora sunt mereu gravide ! Pentru că fiecare au câte 4-5 copii.

Apoi m-am revoltat ! Şi m-am gândit ce mult mi-aş dori să am pistol legal, cu permis şi de câte ori se întâmplă să dau peste un animal ca ăsta să trec pe lângă el şi să-l înjur în şoaptă de mamă. El va lua foc şi mă va lovi. Eu scot pistolul şi poc ! Direct în cap ! Legitimă apărare. Cât despre faptul că aştia fac copii, cu regret vă spun că uşor-uşor devin extremist în cel mai dur sens al termenului …

Dragi cocalari, mârlani, mitocani, manelisti,

Aţi câştigat. Voi şi ai voştri v-aţi fu…t nevestele, amantele sau prietenele prost (căci numai prost puteţi, conform aceluiaşi coeficient de “inteligenţă”) şi iată că sămânţa voastră mizerabilă dă rod. Ne acaparaţi. Aţi reuşit să vă “educaţi” progeniturile hidoase în spiritul kitch-ului, mitocăniei, nesimţirii, manelismului infect … Felicitări ! România e pe cale să devină a voastră. Dar, atâta timp cât încă mai putem şi noi respira, vorbi, privi, daţi-ne voie să râdem de voi. Daţi-ne voie să vă ironizăm. Nu vă fie teamă. Sunteţi pe drumul cel bun şi-n curând veţi ajunge atât de puternici încât să-i luaţi pe ăştia ca mine şi să-i daţi la lei.

Până atunci însă …

1. Cojile de la seminţele scuipate pe asfalt sau beton nu dau rod. Nu încolţesc ! Vă jur ! Ştiu că voi n-aţi prea mers pe la şcoală, dar credeţi-mă pe cuvânt că am făcut biologie în liceu. N-o să crească niciodată floare sau bostan din ciment. Aşa că folosiţi un cornet.

2. Dacă folosiţi cornet (puţin probabil) vă implorăm să rupeţi foi din Manele “almanahe” magazin, ca Marin Preda şi Eminescu n-au nicio vină.


3. Tricoul mulat se poartă pe un corp perfect. Ştiu că în lumea voastră perfect înseamnă atât mers la sală şi înghiţit steroizi cu pumnu’ ca ghiolbanu’, cât şi burta de bere şi ceafa plină de slană. Noi însă ne facem datoria …


4. Nu ne deranjează că ascultaţi manele (unde carte nu e, nici cultură muzicală nu e) atâta timp cât “ascultaţi” nu se transformă în “ascultăm”. Orice aparat de redat muzică are un buton pe care scrie volum …


5. Ştiu că banii sunt singurul vostru Dumnezeu şi dacă ai bani eşti “de valoare”, dar există nişte “chestii” de noi le plătim şi ele se numesc impozite la stat. Ştiu că un manelist de-al vostru i-a facut “prinţesei lui” înmormântare de 50 de mii de euro fără să-l întrebe cineva despre provenienţa banilor, dar dacă reprezentanţii voştri conduc finantele, poliţia şi justiţia din Rromânia, puneţi-ne şi nouă o vorbă bună … Mulţumim anticipat. Şi am văzut că mulţi sunt alături de voi când, prin lege, se încearcă să fiţi puşi să plătiţi impozite sau să vă declaraţi averile. Mai bine ieşiţi în stradă pentru “România săracă”. Săraca de ea !


6. Vă rugăm mult să nu mai filmaţi videoclipuri la operă. V-am dat televiziunile şi presa, lăsaţi-ne la schimb opera şi teatrele !


7. “De puta madre” înseamnă “p…a mătii”. Ne bucurăm că majoritatea purtaţi tricouri cu această sintagmă. Inseamnă că mesajul nostru a răzbătut până la voi.


8. Ne arătăm realmente îngrijoraţi de această cumplită molimă care a cuprins întreaga comunitate cocalărească şi anume foto fobia. Ştim că medicii nu sunt de-ai voştri că, nah, au făcut şcoală multă ai dracu’ tocilari, dar puteţi apela cu încredere. Probabil e ingrozitor să fii nevoit să porţi ochelarii de soare şi-n baie …


9. Suntem încântaţi că aţi învăţat să folosiţi programe gen “Photo shop”. Nimic nu e mai frumos decât să vezi o minune cârlionţată, în rochie de leopard şi 5 kile de aur pe prima pagine din “The sun”. Şi suntem încântaţi că în pozele de Hi5 vă înconjuraţi de stelute, brizbrizuri …


10. Faptul că reuşiţi să manevraţi câte 3 telefoane mobile în acelaşi timp este o calitate demnă mai degrabă de un homo decât de un homo sapiens. Deci, iată că teoria lui Darwin se sustine …


11. Pantofii cu botul ridicat semnifică ceva religios ? Sau e chestie de potenţă, temporară şi ea ca şi tinereţea ?


12. Tunning-ul cu evacuare zgomotoasă şi parasolar cu mesaj nu e foarte indicat. Ştim că trebuie şi cocalarul sărac să aibă o ocupaţie, dar …


13. Apreciem faptul că mergeţi toţi pe scutere fără cască ! Ne daţi speranţe … Dar, vă atragem atenţia că atunci când pe un motor, o motoretă, o bicicletă sau pe un scuter se află un el şi o ea, “dintre care” el are cască şi ea nu, asta se traduce prin: “Mori, fă, în morţii mă-tii !”. Mă rog … Asta nu le deranjează pe femeile din România întrucât atitudinea reprezintă o normalitate în relaţia dintre sexe în ţara noastră.


14. Am eu şi familia mea toate motivile să fim ”snobi” cum ni se spune, să preferăm prieteni şi societatea de străini, unde suntem primiţi şi apreciaţi la valoarea noastră şi nu după sumele de bani ascunse în beci sau valoarea maşinii strecurată din Germania.

Ar mai fi multe de spus, dar dacă ai parcurs această “scrisoare” înseamnă că deja ai citit de două ori mai mult decât toată familia ta în întreaga ei existenţă. Nu vreau să te obosesc.

Ne-aţi furat ţara şi pentru asta nu vă iert.

Ne vedem la mall,


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(315 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova