Dani Mocanu, trimis în judecată de DIICOT. Cui ducea “prostituate de lux”


20 martie 2018

La data de 19.03.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilorANTON IONEL zis “Lupu”, ANTON FLORIN, VIŞINESCU IONUŢ, MOCANU DANIEL, TĂTĂRĂSCU MARIAN-IONEL, MOCANU ROMARIO, OŢELEA IONUŢ-ALEXANDRU, BOLBOAŞĂ STELIAN, ANGHEL MARIUS-CONSTANTIN, ANTON GHEORGHE şi  ANTON IOANA pentru  săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

Prin actul de sesizare s-a reţinut că  începând cu anul 2011 şi până în septembrie 2017, inculpatul Anton Ionel a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat la care au aderat inculpaţii Anton Florin, Tătărăscu Marian-Ionel, Marinescu Georgian-Iulian, Vişinescu Ionuţ, Mocanu Daniel, Mocanu Romario, Bolboaşă Stelian, Anghel Marius-Constantin precum şi alţi suspecţi cercetaţi în Marea Britanie, având ca scop organizarea unei laborioase activităţi infracţionale, acţionând în mod coordonat în vederea săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor pe teritoriile României şi Marii Britanii.

S-a reţinut că tinerele racolate de către inculpatul Anton Florin practicau prostituţia în Londra, fiind cazate în imobile închiriate de către membrii grupării, situate în diverse cartiere, respectiv Hendon, Colindale, Ilford, etc. În fiecare imobil practicau prostituţia cel puţin 2-3 tinere care erau supravegheate şi protejate de către oamenii de încredere ai inculpatului  Anton Ionel.

Pentru fiecare prostituată, unul dintre membrii grupării, a creat conturi pe site-uri de profil cu anunţuri prin care acestea îşi ofereau serviciile sexuale contra cost. Taxele de înregistare a profilurilor erau achitate de regulă din conturi bancare ale liderului grupării, dar şi ale altor membri, deschise la unităţi bancare din Marea Britanie.

Sumele de bani obţinute din proxenetism erau, de regulă, transferate în România prin societăţile de profil, folosindu-se intermediari sau persoane interpuse, dar şi personal de către membrii grupării care se deplasează frecvent pe ruta România-Marea Britanie.

În acest scop, inculpatul  Anton Ionel a cooptat în gruparea sa  pe inculpatul  Anghel Marius- Constantin şi pe un alt suspect care se ocupau de identificarea unor persoane dispuse să accepte primirea de sume de bani expediaţi din Marea Britanie, sume de bani ce ajungeau ulterior la liderul grupului. Prin activitatea infracţională desfăşurată începând cu anul 2011, inculpatul  Anton Ionel şi-a achizitionat mai multe bunuri  imobile şi bunuri mobile în municipiului Bucureşti. Din cercetările efectuate în cauză a reieşit că inculpatul Anton Ionel a fost ajutat în activitatea infracţională de spălare a banilor de către fratele său, inculpatul Anton Florin dar şi de părinţii săi, inculpaţii Anton Ioana şi Anton Gheorghe, persoane care şi-au atribuit în proprietate bunuri achiziţionate de către liderul grupării din banii proveniţi din activităţile ilicite, cunoscând provenienţa acestor sume de bani, un rol foarte important în coordonarea activităţii de spălare a banilor având-o de fapt fratele său, inculpatul Anton Florin.

În vara anului 2016, inculpatul Anton Ionel a intrat în relaţii infracţionale cu  inculpatul Mocanu Daniel şi fratele acestuia,inculpatul  Mocanu Nando- Ionuţ, ambii fiind implicaţi în activităţi de proxenetism. Astfel, inculpatul Mocanu Daniel i-a plasat inculpatului Anton Ionel o persoană de sex feminin, cetăţean român cu domiciliul în Republica Moldova, ce anterior practicase prostituţia în Dublin, Irlanda, şi care mai apoi, la sfârşitul anului 2016, a practicat prostituţia sub protecţia grupării într-una dintre locaţiile închiriate din Londra.

S-a reţinut că inculpatul Mocanu Daniel i-a plasat  periodic prostituate de lux inculpatului Anton Ionel, pentru a întreţine raporturi sexuale,  o parte din sumele de bani revenind inculpatului Mocanu Daniel.

Materialul probator administrat în cauză a relevat existenţa grupului infracţional, precum şi organizarea acestuia, membrii grupării acţionând în mod concertat sub coordonarea lui Anton Ionel pentru realizarea activităţii infracţionale şi obţinerea de venituri ilicite.

Totodată, în perioada 2011- 2015, la acest grup infracţional au aderat şi alţi suspecţi a căror activitate infracţională a constat în racolarea şi exploatarea unor tinere tot  în Marea Britanie, sub protecţia inculpatului  Anton Ionel.

În scopul determinării mai facile la practicarea prostituţiei şi pentru asigurarea „loialităţii” tinerelor faţă de membrii grupării, aceştia au iniţiat şi au menţinut aparente relaţii de iubire după metoda cunoscută „lover-boy”, interesul urmărit de către membrii grupului fiind acela de a exploata victimele o perioadă cât mai îndelungată de timp şi de a obţine sume cât mai mari de bani.

În cauză au fost instituite măsuri asigurătorii.

   Dosarul a fost  înaintat spre competentă soluţionare  Tribunalului Dâmboviţa.

Facem precizarea că faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art.66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(136 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova