Dani Mocanu, trimis în judecată de DIICOT. Cui ducea “prostituate de lux”

La data de 19.03.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilorANTON IONEL zis “Lupu”, ANTON FLORIN, VIȘINESCU IONUȚ, MOCANU DANIEL, TĂTĂRĂSCU MARIAN-IONEL, MOCANU ROMARIO, OŢELEA IONUŢ-ALEXANDRU, BOLBOAŞĂ STELIAN, ANGHEL MARIUS-CONSTANTIN, ANTON GHEORGHE şi  ANTON IOANA pentru  săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

Prin actul de sesizare s-a reţinut că  începând cu anul 2011 și până în septembrie 2017, inculpatul Anton Ionel a inițiat și constituit un grup infracțional organizat la care au aderat inculpaţii Anton Florin, Tătărăscu Marian-Ionel, Marinescu Georgian-Iulian, Vișinescu Ionuț, Mocanu Daniel, Mocanu Romario, Bolboaşă Stelian, Anghel Marius-Constantin precum şi alţi suspecţi cercetaţi în Marea Britanie, având ca scop organizarea unei laborioase activități infracționale, acționând în mod coordonat în vederea săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor pe teritoriile României și Marii Britanii.

S-a reţinut că tinerele racolate de către inculpatul Anton Florin practicau prostituţia în Londra, fiind cazate în imobile închiriate de către membrii grupării, situate în diverse cartiere, respectiv Hendon, Colindale, Ilford, etc. În fiecare imobil practicau prostituţia cel puţin 2-3 tinere care erau supravegheate și protejate de către oamenii de încredere ai inculpatului  Anton Ionel.

Pentru fiecare prostituată, unul dintre membrii grupării, a creat conturi pe site-uri de profil cu anunţuri prin care acestea îşi ofereau serviciile sexuale contra cost. Taxele de înregistare a profilurilor erau achitate de regulă din conturi bancare ale liderului grupării, dar și ale altor membri, deschise la unități bancare din Marea Britanie.

Sumele de bani obținute din proxenetism erau, de regulă, transferate în România prin societățile de profil, folosindu-se intermediari sau persoane interpuse, dar și personal de către membrii grupării care se deplasează frecvent pe ruta România-Marea Britanie.

În acest scop, inculpatul  Anton Ionel a cooptat în gruparea sa  pe inculpatul  Anghel Marius- Constantin şi pe un alt suspect care se ocupau de identificarea unor persoane dispuse să accepte primirea de sume de bani expediați din Marea Britanie, sume de bani ce ajungeau ulterior la liderul grupului. Prin activitatea infracțională desfășurată începând cu anul 2011, inculpatul  Anton Ionel şi-a achizitionat mai multe bunuri  imobile şi bunuri mobile în municipiului Bucureşti. Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că inculpatul Anton Ionel a fost ajutat în activitatea infracțională de spălare a banilor de către fratele său, inculpatul Anton Florin dar și de părinții săi, inculpații Anton Ioana și Anton Gheorghe, persoane care și-au atribuit în proprietate bunuri achiziționate de către liderul grupării din banii proveniți din activitățile ilicite, cunoscând proveniența acestor sume de bani, un rol foarte important în coordonarea activității de spălare a banilor având-o de fapt fratele său, inculpatul Anton Florin.

În vara anului 2016, inculpatul Anton Ionel a intrat în relaţii infracţionale cu  inculpatul Mocanu Daniel și fratele acestuia,inculpatul  Mocanu Nando- Ionuț, ambii fiind implicați în activităţi de proxenetism. Astfel, inculpatul Mocanu Daniel i-a plasat inculpatului Anton Ionel o persoană de sex feminin, cetățean român cu domiciliul în Republica Moldova, ce anterior practicase prostituţia în Dublin, Irlanda, şi care mai apoi, la sfârşitul anului 2016, a practicat prostituția sub protecţia grupării într-una dintre locațiile închiriate din Londra.

S-a reţinut că inculpatul Mocanu Daniel i-a plasat  periodic prostituate de lux inculpatului Anton Ionel, pentru a întreţine raporturi sexuale,  o parte din sumele de bani revenind inculpatului Mocanu Daniel.

Materialul probator administrat în cauză a relevat existența grupului infracțional, precum și organizarea acestuia, membrii grupării acționând în mod concertat sub coordonarea lui Anton Ionel pentru realizarea activității infracționale și obținerea de venituri ilicite.

Totodată, în perioada 2011- 2015, la acest grup infracţional au aderat şi alţi suspecţi a căror activitate infracţională a constat în racolarea şi exploatarea unor tinere tot  în Marea Britanie, sub protecţia inculpatului  Anton Ionel.

În scopul determinării mai facile la practicarea prostituției și pentru asigurarea „loialității” tinerelor față de membrii grupării, aceștia au iniţiat și au menținut aparente relații de iubire după metoda cunoscută „lover-boy”, interesul urmărit de către membrii grupului fiind acela de a exploata victimele o perioadă cât mai îndelungată de timp și de a obține sume cât mai mari de bani.

În cauză au fost instituite măsuri asigurătorii.

   Dosarul a fost  înaintat spre competentă soluţionare  Tribunalului Dâmboviţa.

Facem precizarea că faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art.66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.