Chef Sorin Bontea şi Chef Scărlătescu au dezvăluit cea mai bună reţetă de sarmale pentru masa de Sărbători. Care sunt ingredientele lor secrete


12 decembrie 2017

Chef  Scărlătescu şi chef Sorin Bontea se întrec în reţete de sarmale. După ce colegul lui de platou şi-a făcut publică reţeta de sarmale, Bontea a dezvăluit, de asemenea, cea mai bună reţetă de sarmale pentru masa de Sărbători. Acesta foloseşte carne tocată de porc şi de vită, iar pentru mai multă savoare pune şi puţină costiţă afumată.

Potrivit lui Chef Bontea pentru acestea ai nevoie de:

  •  2-3 kg varză acră (în funcţie de câtă varză preferaţi printre sărmăluţe),
  •  600 g carne tocată de porc şi de vită (amestec),
  •  o jumătate de ceşcuţă de orez,
  • 200 g ceapă,
  •  ulei pentru prăjit,
  •  costiţă afumată
  •  2-3 linguri de bulion,
  •  2-3 frunze de dafin,
  • cimbru,
  • mărar,
  • sare,
  • piper 

Cum se prepară

Se curăţă varza de frunzele exterioare şi de cotoare şi se aleg foile în care se va împacheta carnea. Dacă varza este prea acră sau prea sărată, se spală frunzele în apă calduţă sau se pun la desărat cu o oră înainte. Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt, după care se pune la călit în puţin ulei, la foc mic, până când devine sticloasă. Se adaugă orezul spălat în prealabil. Se lasă la foc mic două minute, amestecând continuu. Punem carnea într-un caston mare, apoi adăugăm ceapa şi orezul călite mai devreme, piper măcinat, cimbru uscat, mărar tocat. Punem la acest amestec şi o ceşcuţă de apă rece, care are rolul de a frăgezi carnea. Pentru culoare, unii pun în această compoziţie şi o lingură de bulion, eu nu, dar puteţi pune dacă doriţi. Dacă varza este sărată, aveţi grijă câtă sare puneţi în amestec (cât mai puţină), potrivit antena3.ro.

Frunzele de varză mai mici se opresc şi se toacă solzişori, care se presară pe fundul cratiţei. Peste ele se aşază sarmalele şi costiţa – un rând de sarmale, unul de costiţă. Ultimul strat va fi de varză tocată. Peste toate acestea se toarnă bulionul amestecat cu un pic de apă, frunzele de dafin şi câteva boabe de piper. Se lasă la fiert, la foc mic, timp de două ore. Din când în când, se mai completează cu apă şi se învârte oala, ca să nu se lipească sarmalele.

Ingrediente pentru reţeta secretă de sarmale a lui Chef Scărlătescu

 

2 kg ceapa

4 kg de carne tocata de porc

500 g orez

40 g piper

11 g sare/kg carne

o bucată de afumatura

bulion

varza murata

Mod de preparare:

  1. Se toca ceapa marunt, dupa care o calim pana prinde o culoare usor aurie si o lasam putin la racit. Apoi o amestecam cu carnea tocata, orezul spalat in prealabil, cimbru, sare, piper si inca 2 ingrediente secrete.
  2. Intre timp, alegem cele mai frumoase frunze de varza murata. Impaturim cu grija continutul. Dupa ce am terminat de facut sarmalele, tocam varza murata si o amestecam cu bulion.
  3. Este momentul sa punem totul in oala. Mai intai asezam un strat de varza, peste care adaugam cateva foi de dafin, dupa care asezam in mijloc o bucata generoasa de afumatura si incepem sa punem un strat de sarmale. Repetam cu un strat de varza si unul de sarmale pana cand umplem oala. Adaugam apa si un pic de ulei, dupa care le bagam la cuptor.
  4. Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, sarmalele lui Scarlatescu, ti se vor topi in gura.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(205 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate







Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

























Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 15 decembrie 2018
Statistii deprahova