Premieră în România: Sinaia, premiată la World Ski Awards!


22 noiembrie 2017

2017 este primul an în care România a fost inclusă pe lista nominalizărilor în cadrul World Ski Awards, singura iniţiativă globală care premiază şi promovează excelenţa în turismul de iarnă, eveniment aflat la cea de-a V-a ediţie. Din cele nouă staţiuni nominalizate din ţara noastră, prin vot direct, Sinaia a câştigat trofeul şi statutul de cea mai bună staţiune de schi din România. Trofeul a fost înmânat reprezentanţilor oraşului, în cadrul Galei World Ski Awards.

 

In weekendul 17-19 noiembrie, Kitzbühel(Austria) a devenit centrul lumii pentru industria sporturilor de iarnă. Sute de reprezentanţi, acţionari, administratori şi specialişti s-au întânit în cadrul celui mai prestigios eveniment dedicat industriei schiului la nivel mondial.

 

Au fost premiate staţiuni, hoteluri, cabane şi agenţii de turism, dedicate sporturilor de iarnă, din peste 30 de ţari din toată lumea, printre care unele recunoscute la nivel mondial, cum ar fi Austria, Franţa, Italia dar şi state în care dezvoltarea turistică cunoaşte progrese majore: Japonia, China, Noua Zeelandă sau Australia.

 

„Este, evident, o distincţie extrem de importantă pentru oraşul nostru. Foarte important este faptul că România a intrat, pentru prima dată în acest an, pe listele de nominalizări. Este o recunoştere internaţională, o certificare a tuturor iniţiativelor, la nivel naţional. Pentru Sinaia este o încununare a eforturilor depuse timp de 10 ani. În 2007 Primăria Sinaia şi Consiliul Local au demarat o serie de investiţii majore în Domeniul Schiabil.

 

S-au construit de atunci trei instalaţii pe cablu, două gondole şi un telescaun, două instalaţii de zăpadă artificială, s-au achiziţionat maşini de bătut zăpadă, s-au deschis pârtii noi, s-au amenajat cele vechi. Am construit, pe domeniul schiabil, una dintre cele mai frumoase cabane turistice din România: Stâna Târle. Investiţii pe care le estimăm la o valoare totală de 32 de milioane de euro, o sumă foarte mare pentru oraş atât de mic. Un astfel de trofeu îţi dă o oarecare încredere, confirmă un potenţial.

 

Mulţumesc tutoror celor care ne-au sprijinit de-a lungul acestor ani, îi felicit pe sinăieni, pentru că premiul este şi al lor, şi sper ca în anii viitori astfel de distincţii să devină o obişnuinţă pentru industria de profil din ţara noastră. Nu ne putem dezvolta decât împreună. Suntem la început comparativ cu alţii, dar iată, putem privi viitorul cu ceva mai mult optimism.”a declarat Vlad Oprea, Primarul oraşului Sinaia.

 

Alături de Chile, România a fost anul acesta inclusă pentru prima dată pe lista participanţilor. Din ţara noastră au fost nominalizate 9 staţiuni de schi: Sinaia, Poiana Braşov, Predeal, Azuga, Rânca, Arena Platoş, Straja, Vatra Dornei şi Vidra Transalpina.

 

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea şi administratorul Domeniului Schiabil Sinaia, Maria Floricică au reprezentat oraşul la acest eveniment. Reamintim că societatea Transport Urban Sinaia, care administrează atât domeniul schiabil cât şi instalaţiile pe cablu noi din staţiune (Gondola Sinaia, Gondola Carp şi Telescaunul Soarelui) are ca acţionariat unic Oraşul Sinaia.

 

Pregătirile pentru sezonul de iarnă au început deja la Sinaia. Instalaţiile de zăpadă artificială au pornit la Cota 2000, în Valea Soarelui, urmând ca, în funcţie de temeratura aerului şi precipitaţii, sezonul de schi să fie deschis, cel mai probabil, în prima jumătate a lunii decembrie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(59 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova