Explozie la o locuinţă din Boldeşti Scăieni. Doi tineri, transportaţi de urgenţă la UPU Ploieşti


1 februarie 2019

În intervalul 31 ianuarie – 01 februarie a.c., pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au desfăşurat 42 de misiuni, dintre care: 32misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă, 3 incendii,4 exerciţii de antrenament, o misiune asigurare zonă accident rutier şi 2 alte situaţii de urgenţă.

Spre exemplu, joi noaptea, în jurul orei 23:13, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 s-a primit un anunţ despre producerea unei explozii neurmată de incendiu, la o locuinţă particulară din localitatea prahoveană Boldeşti Scăieni. După executarea recunoaşterii s-a stabilit că a avut loc o acumulare de gaze de la o sobă aflată într-un dormitor. La faţa locului s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi trei ambulanţe.

Explozia s-a soldat cu două victime, bărbaţi, în vârstă de 18, respectiv 21 de ani, cu arsuri de gr. I şi II  la nivelul membrului superior drept, şi cu traumatism facial şi cranio-cerebral, fiind asistaţi la locul evenimentului şi transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe din municipiul Ploieşti, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

 

Totodată, azi noapte, în jurul orei 03:28, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, echipajele de pompieri au fost mobilizate în comuna Colceag pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă particulară.

La sosirea pompierilor militari la locul evenimentului, incendiul se manifesta violent într-un dormitor, la acoperişul locuinţei şi al unei anexe gospodăreşti.

Forţele de intervenţie au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului, operaţiunea de intervenţie fiind finalizată la ora 05:31.

 

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat din cauza unui coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile, au ars aproximativ 30 mp acoperiş locuinţă, o cameră de locuit, articole de mobilier şi acoperişul anexei pe o suprafaţă de aproximativ 15 mp.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(27 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova