Explozie la o locuință din Boldești Scăieni. Doi tineri, transportați de urgență la UPU Ploiești

În intervalul 31 ianuarie – 01 februarie a.c., pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au desfăşurat 42 de misiuni, dintre care: 32misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgență, 3 incendii,4 exerciții de antrenament, o misiune asigurare zonă accident rutier și 2 alte situații de urgență.

Spre exemplu, joi noaptea, în jurul orei 23:13, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 s-a primit un anunţ despre producerea unei explozii neurmată de incendiu, la o locuinţă particulară din localitatea prahoveană Boldești Scăieni. După executarea recunoaşterii s-a stabilit că a avut loc o acumulare de gaze de la o sobă aflată într-un dormitor. La faţa locului s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi trei ambulanțe.

Explozia s-a soldat cu două victime, bărbați, în vârstă de 18, respectiv 21 de ani, cu arsuri de gr. I și II  la nivelul membrului superior drept, și cu traumatism facial și cranio-cerebral, fiind asistați la locul evenimentului şi transportați la Unitatea de Primiri Urgenţe din municipiul Ploieşti, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

 

Totodată, azi noapte, în jurul orei 03:28, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, echipajele de pompieri au fost mobilizate în comuna Colceag pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință particulară.

La sosirea pompierilor militari la locul evenimentului, incendiul se manifesta violent într-un dormitor, la acoperișul locuinței și al unei anexe gospodărești.

Forţele de intervenţie au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului, operațiunea de intervenție fiind finalizată la ora 05:31.

 

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat din cauza unui coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile, au ars aproximativ 30 mp acoperiș locuință, o cameră de locuit, articole de mobilier și acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 15 mp.