Procurorii au dispus reţinerea lui Mihai Niţescu, ploieşteanul care şi-a înjunghiat fosta profesoară din Spiru Haret


29 ianuarie 2019

Procurorii din cadrul Parchetului de pe  lângă Tribunalul Prahova au dispus marţi noapte reţinerea lui Mihai Alexandru Niţescu, fostul elev al Liceului Spiru Haret din Ploieşti care a intrat în incinta unităţii de învăţământ şi şi-a înjunghiat fosta profesoară de matematică în faţa cancelariei. Acum tânărul este cercetat pentru tentativă de omor.

Mihai Niţescu a mai fost condamnat în anul 2017 la 8 luni de închisoare cu suspendare, după ce, potrivit unor surse apropiate anchetei, în 2016, elev pe atunci în clasa a XII a al Liceului Spiru Haret din Ploieşti, a ameninţat un coleg de clasă cu un cuţit.

La acea dată, în cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunile de ameninţare şi port sau folosirea fără drept a unor obiecte periculoase.

Dosarul a ajuns în instanţă  pe rolul Judecătoriei Ploieşti în data de 30.03.2017.

La trei luni după înregistrarea dosarului, instanţa a stabilit ca Mihai Alexandru Niţescu să fie condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare numai pentru port fără drept de obiecte periculoase, cu un termen de încercare de doi ani, pe motiv că victima de la acea dată şi-a retras plângerea prealabilă, astfel că a încetat procesul penal împotriva agresorului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(381 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova