Procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea rămân sub controlul judiciar


22 noiembrie 2018

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, joi, că a dispus prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, până la 22 ianuarie, faţă de procurorii Lucian Onea, fostul şef al DNA Ploieşti, şi Mircea Negulescu, fost procuror în cadrul aceleiaşi unităţi de parchet.

Mircea Negulescu este cercetat pentru participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului, prev. de art. 52 Cod penal rap. la art. 48 Cod penal rap. la art. 268 alin. 2 Cod penal, şi complicitate la represiunea nedreaptă, prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 283 alin. 1 Cod penal.

În cazul lui Lucian Onea, fostul procuror – şef al DNA Ploieşti, acesta este cercetat pentru participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului, prev. de art. 52 Cod penal rap. la art. 48 Cod penal rap. la art. 268 alin. 2 Cod penal, represiunea nedreaptă, prev. de art. 283 alin. 1 Cod penal, şi cercetare abuzivă, prev. de art. 280 alin. 2 Cod penal.

Faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(60 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 20 februarie 2019
Statistii deprahova