Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, despre incendiul de la URBAN ICIM: Eu de felul nu cred în întâmplări


16 noiembrie 2018

Prezent la două acţiuni de plantare de castani comestibili în localităţile Măneşti şi Mizil, judeţul Prahova, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat că aşteaptă ca Poliţia, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi celelalte instituţii abilitate să încheie repede ancheta privind depozitul celor de la URBAN ICIM,  care a ars timp de trei zile în cartierul Mimiu. 
Graţiela Gavrilescu cere ca firma, care nu deţinea autorizaţie pentru deşeuri periculoase, şi reprezentanţii acesteia să fie traşi la răspundere.

De asemenea, Ministrul Mediului a lăsat să se înţeleagă că incendiul nu a fost întâmplător şi că focul a fost pus intenţionat.

Vezi în materialul video de mai jos declaraţia ministrului Graţiela Gavrilescu:

"Nu a venit şi nu a făcut niciun fel de cerere către Agenţia locală de Protecţia Mediului pentru revizuirea autorizaţiei şi care a constatat că au depus şi alte deşeuri decât cele pe care le aveau în autorizaţia iniţială şi nu-mi este frică să spun, erau chiar şi deşeuri medicale care nu aveau ce să caute în locul acesta", a afirmat Graţiela Gavrilescu, referindu-se la depozitul care a ars în cartierul Mimiu, de la periferia din zona de sud a Ploieştiului.

Ministrul Mediului a spus că nu crede că acest incendiu este o întâmplare.

"Eu de felul eu nu cred în întâmplări, dovadă şi atunci când m-am dus la Măldăreşti şi am spus că nu cred în întâmplări şi că cred că cineva a făcut-o intenţionat, lucru care s-a şi adeverit, şi nu numai în cazul Măldăreştiului, dar şi la Cluj şi în alte părţi unde aşa, vezi Doamne, chipurile se autoaprinde aşa, dintr-o dată, unde nici măcar nu există o temperatură mare care să determine autoaprinderea unor astfel de deşeuri care sunt depuse în centrele respective", a explicat Gavrilescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(105 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 20 februarie 2019
Statistii deprahova