UPDATE | A fost prins autorul ameninţărilor cu bombă de la Ploieşti

UPDATE

 

În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii din cadrul IJP Prahova a fost depistată persoana care, marți seară, a anunțat la 112 prezența unor bombe la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești și la hipermarketul Kaufland Nord.

Persoana este un bărbat de 34 de ani, domiciliat în Câmpina.

Acesta a fost adus la sediului Poliției, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Un bărbat în prezent neidentificat a sunat marți seară la numărul de urgență 112 și a anunțat că există bombe la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și la supermarketul Kaufland Nord.

Bărbatul care a sunat la numărul unic 112 nu a mai putut fi contactat, dar autoritățile trebuie să respecte procedurile care se impun. Astfel, au fost evacuate de urgență aproximativ 150 de persoane din supermarketul Kaufland Nord, în timp ce la  Spitalul Județean de Urgențe nu s-a recurs la evacuarea pacienților și a personalului medical, mergându-se încă de la început  pe varianta că este vorba despre o glumă proastă. Preventiv, pompierii militari au montat corturi in parcarea Spitalului Judetean, în eventualitatea in care se impune evacuarea pacienților

ISU Prahova a trimis la cele două obiective câte o ambulanță SMURD și o autospecială pentru stingerea incendiilor, în plus, la Județean, a fostr trimisă  și autospeciala de accidente colective și calamități  împreuna cu grupa operativă.

Conform Ralucăi Brezeanu, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova, în cauză a fost intocmit dosar penal conform Legii 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului.