Percheziţii la proxeneţii din Ploieşti. Mai multe minore, exploatate sexual VIDEO


26 septembrie 2018

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O Ploieşti au efectuat 6 percheziţii domiciliare în Ploieşti şi Valea Călugărească, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

Potrivit unui comunicat DIICOT, începând cu anul 2018, suspecţii au recrutat două minore, de 15 şi 17 ani, în scopul exploatării sexuale.

În activitatea infracţională, au mai fost implicate alte două minore.

Una dintre ele are 17 ani şi este concubina unuia dintre suspecţi, având cu acesta un copil de o lună. Cealaltă, de 16 ani, este chiar sora suspectului şi locuia împreună cu minorele exploatate în diferitele locaţii pe care le închiria.

Fetele implicate în activitatea infracţională se ocupau cu plasarea clientilor si ţineau o evidenţă a sumelor de bani obţinute de fiecare minoră exploatată. Totodată, acestea le asigurau spaţiile necesare practicării prostituţiei şi monitorizau timpul petrecut cu clienţii.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a constatat că minorele au fost exploatate sexual şi de către alţi doi suspecţi.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Ploieşti  au fost aduse, în vederea audierii, 6 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Buzău şi Dâmboviţa. La percheziţii au participat jandarmi din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploieşti.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(113 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 20 februarie 2019
Statistii deprahova