Bătrână neglijată de personalul UPU Ploieşti pe motiv că este “boschetăriţă”?!


3 aprilie 2018

O bătrână a fost lăsată fără ajutor la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, pe motiv că este “boschetăriţă”. Cel puţin aşa susţine o ploieşteanca, femeia postând fotografii cu bătrâna pe Facebook. Totodată aceastai a povestit că un doctor a refuzat să o ajute, deşi bătrâna deja stătuse cinci ore în sala de aşteptare.

“31 martie, Spitalul Judetean Ploieşti, Centrul primiri urgente. O bătrână adusă cu ambulanţa şi lăsată în sala de aşteptare, orele trec fără ca personalul medical să-i acorde atenţie. Cineva îi dă o banană bătrânei, apoi nişte tineri îi aduc o sticlă cu apă minerală şi un pahar de plastic şi o ajută să bea (trei pahare de apă a băut săraca). Opinia publică se face simţită, iar asistenta de la triaj cheamă o infirmieră să o ducă în sală. Ajutată de doi tineri o aşează pe bătrâna care abia se ţinea pe picioare într-un căruţ şi merge în serviciul de urgenţă. În sala de aşteptare lumea răsuflă uşurată, după 5 ore bătrânica este băgată în seamă.

Dar minunea a ţinut 10 minute după care bătrâna este scoasă din nou în sala de aşteptare, iar medicul de la urgenţe, un bătrânel cu păr alb, îi atrage atenţia asistentei de la triaj să nu îi mai deranjeze căci bătrâna ”este o boschetăriţă şi se va ocupa de ea când şi dacă o să aibă timp”.

S-a făcut linişte, nimeni nu a mai îndrăznit să comenteze, poate din teama că vom fi consideraţi boschetari şi alungaţi din serviciul UPU Ploieşti de gardienii care ne urmăreau fiecare mişcare. Ataşez poze şi vă rog să distribuiţi poate vor vedea şi cei care au posibilitatea şi obligaţia să însănătoşească sistemul de sănătate.”, a scris ploieşteanca pe Facebook.

Contactat pentru un punct de vedere, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Marius Niculescu, spune că dacă aspectele se vor confirma, vor face verificări.

“Eu nu pot să ştiu ce a spus doctorul. Dacă identificăm elemente prin care se confirmă, se va constitui o verificare şi probabil se vor lua măsuri în comisia de disciplină, dacă se constată că persoanele angajate la UPU au avut abateri de genul acesta. Acum, înţeleg că ceea ce se acuză este modul în care s-a vorbit despre această persoană. Cum a fost tratată reiese din afirmaţiile făcute de către un martor din UPU, acum trebuie să consultăm foile, să vedem, s-a făcut consultaţie, s-au făcut investigaţii. Ce vă pot spune este că există un număr semnificativ de persoane care nu au acte, care nu au aparţinători, care au o condiţie destul de precară, care sunt investigaţi, trataţi şi internaţi la Spitalul Judeţean. Despre cazul acesta în sine… nu ştiu, o să încercăm să identificăm. Sunt persoane cărora le facem şi noi acte de identitate ca să poată fi după aceea transferaţi în servicii sociale. Nu este vorba decât de o situaţie nefericită, dar, încă o dată, trebuie să căpătăm suficiente elemente ca să putem avea argumente în sensul de a lua o măsură de sancţionare dacă este cazul. Acum am aflat şi noi de caz, punem cap la cap toate aceste lucruri, vedem foaia, încercăm să identificăm persoana”, a declarat Marius Niculescu pentru ziarul Incomod.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(95 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 17 ianuarie 2019
Statistii deprahova