Liviu Luca, în greva foamei! Fostul sindicalist al FSLI Petrom acuză Penitenciarul Ploieşti de tratament inuman


26 martie 2018

Liviu Luca, fostul sindicalist al FSLI Petrom cu funcţie de conducere în cadrul  FC Petrolul Ploieşti în intervalul 1994-2009 (partea a trioului Luca-Bercea-Goicea; în acte, până în 2012), din partea sponsorului ”Petrom”, este încarcerat la Penitenciarul Ploieşti din luna octombrie 2017. Acesta a intrat în greva foamei din acest weekend.

El acuză că gardienii s-au comportat cu el într-un mod inuman după ce joi, 22 martie 2018, au efectuat o percheziţie în celula în care este încarcerat, l-au scos pe hol dezbrăcat motivând faptul că se face o percheziţie dar nu au justificat şi de ce fac acea percheziţie.

Liviu Luca a transmis prin intermediul avocatului său, Marius Arizan, că această situaţie umilitoare vine după ce a depus o reclamaţie la judecătorul de supraveghere din cadrul penitenciarului, în care a reclamat faptul că managementul penitenciarului doreşte să aducă mai mulţi deţinuţi în celulă. În prezent Livu Luca este încarcerat împreună cu alte patru persoane care dorm în paturi supraetajate , iar închisoarea vrea să mai aducă alte două paturi şi alţi doi deţinuţi.

Iată mai jos ce spune Penitenciarul Ploieşti despre acuzaţiile aduse de Liviu Luca:

“Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, cu privire la încălcarea demnităţii unei persoane private de libertate încarcerate la Penitenciarul Ploieşti, Administraţia Naţională a Penitenciarelor precizează:

Percheziţia este o măsură necesară luată pentru siguranţa locurilor de deţinere, menţinerea şi restabilirea ordinii şi disciplinei în rândul persoanelor private de libertate. Percheziţia se execută în situaţiile prevăzute de Regulamentul privind siguranţa locurilor de deţinere, aprobat prin Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 1676/C/2010, în condiţii care să nu lezeze demnitatea şi să nu afecteze sănătatea persoanelor private de libertate, cu asigurarea intimităţii acestora.

Totodată, în virtutea asigurării şi respectării dreptului de petiţionare, pentru apărarea unor drepturi sau interese, deţinuţii pot să adreseze cereri, reclamaţii şi sesizări către orice persoană autorizată, instituţie, organizaţie guvernamentală, nonguvernamentală, locală, centrală, naţională sau internaţională. Aceştia au posibilitatea de a se adresa direct, în scris sau verbal, judecătorului de supraveghere a privării de libertate, directorului penitenciarului ori persoanelor desemnate de acesta din urmă.

În continuare, precizăm că eforturile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi ale unităţilor subordonate converg către îndeplinirea imperativelor Legii 169/2017, inclusiv prin atingerea standardelor de cazare a persoanelor private de libertate şi diminuarea supraaglomerării, aspecte asumate şi prezentate în mod transparent. De asemenea, reiterăm faptul că Administraţia Naţională a Penitenciarelor se opune oricăror forme de încălcare a drepturilor persoanelor private de libertate, acestea fiind, de îndată, valorificate la autorităţile competente.”


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(91 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 17 ianuarie 2019
Statistii deprahova