Copiii din Vărbilău răpiţi de tată au fost găsiţi! Se pare că bărbatul a fost traficant de droguri


6 martie 2018

Copiii răpiţi de tată au fost găsiţi.Cei doi copii din Prahova, un băiat şi o fetiţă de 8, respectiv 10 ani, au fost luaţi de pe stradă de tatăl lor, fără acordul mamei. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru lipsire de libertate şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti.

Din cercetări a reieşit că, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, tatăl nu avea drept de vizită şi ar fi luat copiii de pe stradă, în timp ce se aflau cu o vecină a mamei, care îi luase de la şcoală.

Conform IGPR, din declaraţia mamei copiilor rezultă că bărbatul are antecedente penale în Grecia, aceasta susţinând că a fost condamnat pentru trafic de stupefiante.

În perioada 2008-2013, ei au locuit în Grecia iar în 2013, femeia şi copii au venit în ţară. Tatăl i-a răpit pe minori în 2014 şi i-a dus din nou în Grecia. Femeia a alertat autorităţile, a mers după ei în Grecia şi i-a adus înapoi în ţară. În 2016 s-a emis hotărâre judecătorească definitivă de custodie exclusivă a copiilor, în favoarea mamei, tatăl neavând drept de vizită.

În 2017, bărbatul a venit iar în România şi i-a urmărit cu maşina, atât pe copii, cât şi pe femeie. Aceasta a alertat autorităţile iar poliţiştii s-au deplasat la faţa locului. La vederea acestora, bărbatul a plecat. Deoarece nu săvârşise nicio faptă penală sau contravenţională, el nu putut fi tras la răspundere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, precizează IGPR.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(55 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 10 decembrie 2018
Statistii deprahova