Procurorul Lucian Onea: Nu au existat niciodată metode ilegale de investigare şi nici înţelegeri ilicite sau neloiale cu inculpaţii.


12 februarie 2018

Şeful Direcţiei Naţionale Anticoruţie-Serviciul Teritorial Ploieşti, Lucian Onea, a susţinut luni în cadrul unei conferinţe de presă faptul că DNA Ploieşti nu a falsificat niciodată probe şi a respectat întotdeauna legea.

El a spus că procurorii structurii pe care o conduce au fost avertizaţi de persoane din anturajul lui Vlad Cosma că va urma un atac, ceea ce s-a şi întâmplat, dar nu vor ceda presiunilor, chiar dacă acestea sunt din ce în ce mai agresive.

Şeful DNA Ploieşti a precizat că chiar astăzi a solicitat Inspecţiei Judiciare (IJ) să facă verificări, fiind în joc reputaţia procurorilor.

 

 „În legătură cu afirmaţiile făcute de inculpatul Vlad Cosma şi cu discuţiile care au apărut în mass-media, şi în completarea comunicatului nostru, vreau să precizez că în toate cauzele pe care le instrumentăm la nivelul DNA Ploieşti am respectat întotdeauna legea şi o să o respectăm în continuare. Nu au existat niciodată metode ilegale de investigare şi nici înţelegeri ilicite sau neloiale cu inculpaţii. Vreau să fie foarte clar: întotdeauna s-a respectat legea.

Niciodată nu au fost falsificate probe în dosare. Sunt susţineri pe care le fac inculpaţii în dosarele în care sunt cercetaţi. Nu e prima dată când se întâmplă aşa ceva, au mai existat situaţii, am avut controale de la CSM, de la Inspecţia Judiciară şi s-a constatat contrariul. S-a constatat că la DNA Ploieşti a fost respectată legea de fiecare dată. Este de datoria noastră de procurori să stabilim adevărul. Nu vă puneţi întrebarea... de ce discuţiile judiciare sunt duse în afara cadrului procesual în spaţiul public? Pentru că pot fi făcute tot felul de alegaţii care nu pot fi verificate. Vă spun încă o dată că nu au fost falsificate probe”, a declarat Lucian Onea. 

Şeful DNA Ploieşti a mai spus că la această structură nu a existat nicio situaţie deosebită în care să se fi constatat că probele au fost nelegal administrate.

Procurorul Lucian Onea a mai precizat că „tot ce s-a prezentat la TV este o variantă denaturată, personală, a lui Vlad Cosma, care speră ca până la termenul următor al procesului să scape”.

„Indiferent de metodele folosite, de intimidări, de şantaj, nu o să cedăm presiunilor, chiar dacă acestea sunt din ce în ce mai agresive şi vor să ne compromită şi să ne demobilizeze”, a mai susţinut procurorul ploieştean.

 „Un al doilea lucru despre care vreau să vă vorbesc: şantajul. Este o situaţie care durează de două luni, există un dosar înregistrat în luna noiembrie. Am fost avertizaţi de persoane din anturajul familiei Cosma că va urma un atac în media, ceea ce s-a şi întâmplat, dar noi am urmat calea legală, nu am cedat presiunilor şi nu o să cedăm niciodată.

Se fac referiri la Negulescu, în condiţiile în care nu a lucrat la dosarul la care se face referire. Discuţiile pe care el le-a avut, dacă sunt autentice, nu sunt din perioada în care lucra la DNA Ploieşti.

Ce este cu tabelele? În dosarele noastre toate probele sunt depuse de părţi, de inculpaţi sau alte persoane, potrivit procedurii penale. La acest moment pot să spun că acele tabele au fost depuse la dosarul cauzei de Vlad Cosma.

Ce s-a prezentat la TV e o variantă denaturată făcută de Cosma, care speră că până pe 19 februarie să influenţeze organele judiciare.

Am auzit un zvon că o să vin şi o să îmi anunţ demisia. Indiferent de metodele folosite, de intimidări, de şantaj, nu cedăm presiunilor, chiar dacă sunt agresive. Lucrăm în echipă şi vom fi mai mobilizaţi”, a precizat Lucian Onea.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(51 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 15 decembrie 2018
Statistii deprahova