Un fost consilier local din Ploieşti a recunoscut că a luat mită


19 decembrie 2017

Ionuţ Ionescu, fost consilier local în Ploieşti şi fost manager al Unităţii de Implementare a Proiectului, a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei la Direcţia Naţională Anticorupţie! Astfel, Ionescu a recunoscut că se face vinovat de comiterea a două infracţiuni de luare de mită şi a semnat că este de acord cu pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În plus, Ionuţ Ionescu va trebui să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii la Societatea de Gospodărire Urbană Ploieşti sau la Administraţia Parcului Memorial Constantin Stere.

Vezi mai jos comunicatul remis de DNA:


În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 540 din 19 martie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatului

IONESCU IONUŢ CRISTIAN, la data faptelor manager al Unităţii de Implementare a Proiectului (U.I.P.), „Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Prahova” în cadrul S.C. Hidro Prahova S.A., cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: 

În perioada iunie - iulie 2013, în contextul derulării unui contract de lucrări cu finanţare europeană având ca obiect „Reabilitarea şi extinderea SEAU Vălenii de Munte, Mizil şi Urlaţi, judeţul Prahova”, inculpatul Ionescu Ionuţ Cristian, în calitate de manager Unitatea de Implementare a Proiectelor în cadrul SC HIDRO PRAHOVA SA Ploieşti şi în legătură cu atribuţiile sale de serviciu, a acceptat promisiunea şi a primit de la un om de afaceri (martor în cauză), printr-un intermediar, suma de 10.000 lei, în schimbul aprobării ofertei depuse de o societate comercială.
Practic, prin această acţiune, omul de afaceri, care deţinea informaţii despre posibilitatea ca anumite firme să fie „sprijinite” în atribuirea contractelor de lucrări, s-a asigurat că societatea respectivă nu va întâmpina obstacole în procedura de atribuire a lucrării, în cazul în care oferta era eligibilă, lucru care s-a şi întâmplat ulterior.
În perioada mai – iunie 2014, într-un context asemănător privind proiectul „Extindere reţea canalizare în oraşele Câmpina, Băneşti, Vălenii de Munte, judeţul Prahova” inculpatul Ionescu Ionuţ Cristian, în aceeaşi calitate, a pretins şi primit de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 10.000 lei, în schimbul facilitării derulării unui contract de prestări servicii, încheiat de acesta din urmă cu sprijinul managerului de proiect.

În prezenţa avocatului, inculpatul Ionescu Ionuţ Cristian a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv:

- 2 ani şi 8 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 anişi interzicerea pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunilor.

Inculpatul Ionescu Ionuţ Cristian va fi obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul următoarelor entităţi: SC Servicii de Gospodărire Urbană SRL sau Administraţia Parcului Memorial Constantin Stere Ploieşti.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul Ionescu Ionuţ Cristian, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Prahova.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(70 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateCopyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 19 octombrie 2018
Statistii deprahova