Cafeneaua Cristianei, locul în care cafeaua se prezintă la rang de artă


26 septembrie 2016
Vlad Călin-Dumitrescu

Îmi doream de mult ca atunci când să ies cu prietenii la cafea să pot să o savurez într-o atmoseră  desprinsă din anii 60. Am căutat cu greu , dar am găsit locaţia potrivită la 5 minute de mers pe jos din centrul Ploieştiului, la parterul bătrânei clădiri lipite de Tribunalul Prahova.

Acolo, Cristiana, o tânără anteprenoare din urbea lui Caragiale, a creat ArtCafe, locul potrivit pentru mine. Aceasta a lăsat de o parte conceptul cafenelei moderne şi a transformat la rang de artă respectivul spaţiu.

De la meniul îndrăzneţ prezentat sub forma unui ziar şi până la tablourile de pe pereţi,  peisajul creat în cafeneaua Cristianei te ajută să te întorci în timp.

Am aflat de la ea faptul că  şi-a dorit foarte mult ca şi gustul cafelei să fie la rang de artă şi pe placul tuturor, astfel venind în întâmpinarea clienţilor cu opt tipuri de cafea. Pentru asta, Cristiana comandă boabele de cafea din ţări precum Columbia, Brazilia, Etiopia sau Peru.

Şi visul ei de a aduce arta în aceeaşi clădire nu s-a oprit aici. De aceea a decis ca serile de joi să fie dedicate iubitorilor de jazz. Pentru asta îl are alături de ea pe Alexandru Triscariu, un tânăr saxofonist, absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Aşadar, recomad Art Café tuturor celor care vor să descopere cele mai diversificate arome de cafea.

Pentru cei matinali, cafeaua împreună cu un sandwis , o briosă sau o tartă costă doar 6 lei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(414 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateComentarii:

 
avatar Mihaela 0  

Art Cafe este o bijuterie bine ascunsa, un rasfat pentru cunoscatori si o surpriza placuta pentru oricine iubeste cafeaua . De ce sa nu mergi sa te convingi?

(18 aprilie 2017 16:02:00)


Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 20 februarie 2019
Statistii deprahova