Maestrul şahist, imaginea unui joc al puterii în PNL Prahova


4 martie 2017
Vlad Călin-Dumitrescu

Politica nu este pentru oricine şi de cele mai multe ori este nedreaptă. Realizezi că eşti doar un pion pe o tablă de şah aruncat la sacrificiu. Şi totuşi rămâi în luptă, aşteptând mutarea definitivă prin care să fii eliminat. Nu te retragi şi speri că vreodată o să te transformi într-o piesă care să conteze cu adevărat pentru jucător.

Nu visezi să ajungi rege sau regină, însă nu ai cum să nu te gândeşti că la un moment dat o să stai în spatele pionilor.

Puţini reuşesc şi atunci când o fac, încep strategiile pentru a rămâne acolo.

O piesă importantă pe tabla de şah din PNL Prahova o reprezintă Roberta Anastase. Ea este diferită faţă de restul pentru că este şi jucător în acelaşi timp. Este un maestru al şahului. A ştiut când să se retragă, când să revină şi când să facă primele mişcări. Mai exact prima a fost la finele anului trecut. L-a eliminat pe Andrei Volosevici, o piesă importantă în PNL Prahova în acea perioadă. A doua a fost să-şi asigure un loc în Parlamentul României. Pe urmă a condus din umbră campania pe Ploieşti şi nu s-a mai afişat ca un lider politic.

Acum a venit rândul să lupte pentru a redeveni prima piesă de pe tabla de şah. Momentan este regină şi pare a fi piesa care-l ţine pe rege în viaţă. În realitate, Roberta Anastase a făcut nişte mutări esenţiale care să o readucă în prim-plan.

A ieşit din umbră şi a redevenit o voce a partidului. Şi-a strâns în jur câteva piese importante cu care să iasă la atac şi a eliminat un pion, pe Cristina Enache.

Din ce am înţeles, Cristina nu mai era de mult timp în graţiile Robertei Anastase. Colac peste pupăză, aceasta a început să devină şi ea o voce importantă, cel puţin în PNL Ploieşti. Cum Roberta Anastase nu a acceptat niciodată ca în partid să fie două doamne de fier, fostul lider al PDL Prahova a decis sacrificarea Cristinei Enache, lucru care s-a întâmplat vineri.

Acum rămâne de văzut care va fi următoarea ei mutare şi cine va mai fi sacrificat.

Pe viitor să fie un atac chiar la rege? Iulian , pari a fi în şah. Aştept să-ţi văd mutarea.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(182 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateCopyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 10 decembrie 2018
Statistii deprahova