Suporterii prezenţi la Euro 2020 în Români, îndrumaţi să viziteze Prahova | VIDEO


12 decembrie 2018

Bucureştiul se află printre cele 13 oraşe care vor găzdui meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din anul. Arena Naţională, cu o capacitate de 55.600 locuri, urmează să găzduiască în total patru meciuri: trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală ale competiţiei.

Astfel, autorităţile din România încearcă să vină cu o ofertă cât mai amplă pentru suporterii care vor face deplasarea în ţara noastră.

În acest context, Guvernul României a găzduit o şedinţă de lucru, condusă de fostul internaţional Gică Popescu, din calitatea de consilier pe probleme de sport al premierului Viorica Dăncilă, şi la care au luat parte şi prefectul de Prahova, Mădălina Lupea, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Toader.

În cadrul întrunirii s-au pus bazele unei strategii de promovare turistică, bazată pe faptul că, în pauzele de trei-patru zile dintre meciurile echipei preferate, suporterii care vor veni în România, vor putea să viziteze şi obiectivele ţara noastră, pe listă figurând şase judeţe, printre care şi Prahova.

Concret, obiectivele turistice din şase judeţe româneşti, Prahova, Braşov, Sibiu, Suceava, Tulcea şi Constanţa, urmează să fie promovate cu această ocazie pe site-ul oficial UEFA.

În ceea ce priveşte Prahova, sunt patru obiective principale şi anume Castelul Peleş şi Gondola Sinaia, care asigură accesul spre o sumedenie de oferte în domeniul sporturilor extreme, respectiv Castelul Cantacuzino din Buşteni şi Crucea Eroilor de pe Caraiman, potrivit informaţiilor transmise de prefectul Mădălina Lupea.

“Organizarea la Bucureşti a 4 meciuri din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 este o oportunitate importantă de promovare a ţării ca destinaţie turistică unică în Europa. Pentru judeţul nostru este o mare oportunitate să fie astfel prezentat la nivel internaţional, cu atât mai mult cu cât din ţară au mai fost selectate doar cinci judeţe”,a susţinut Mădălina Lupea, prefectul judeţului Prahova.

Aşezat la poalele Caraimanului, oraşul Buşteni oferă peisaje unice şi dispune de multiple zone de agrement, notează autorităţile în materialele de promovare pregătite.

Există posibilitatea de a practica, la Domeniul Schiabil Kalinderu, schiul sau snowboarding-ul, iar Fun-Park Kalinderu asigură, vara şi iarna, distracţia şi adrenalina necesare, prin sania-tobogan, carusel şi tubbing. Vara, turiştii pot face drumeţii către monumentele naturii precum Sfinxul, Omul, Babele, Cascada Urlătoarea sau către Crucea Eroilor Neamului, cel mai mare şi mai valoros monument al oraşului Buşteni, unic în lume, intrat oficial în Cartea Recordurilor la data de 15 februarie 2014 ca fiind cea mai înaltă cruce din lume (39.3 m), amplasată la cea mai mare altitudine (2291 m).

Totodată, Masivul Bucegi deţine cea mai densă reţea de poteci marcate şi bine întreţinute – 39 de trasee omologate şi una în curs de omologare, grupate în patru magistrale turistice, ce traversează întregul masiv, se mai arată în aceleaşi materiale de promovare, care, în această formă sau una similară, urmează să le fie prezentate şi suporterilor care vor urmări EURO 2020.

Prezentarea de la Buşteni insistă şi pe Castelul Cantacuzino, vorbind despre priveliştea magnifică spre Munţii Bucegi, despre istoria acestui complex, despre arhitectura sa, de la sala de bal, ceramica italiană, marmura românească, motivele florale şi până la balustradele şi vitraliile sale, dar mai ales despre activităţile propuse aici, amintind că domeniul pune la dispoziţia turiştilor un parc de aventură, cu un întreg traseu de tiroliene, cât şi un restaurant cu specific franţuzesc, dar şi o galerie de artă unde au fost expuse atât lucrări grafice ale unor pictori precum Salvador Dali, Pablo Picasso, Marc Chagall, Vincent van Gogh, cât şi pictură contemporană.

De altfel un obiectiv turistic important îl reprezintă complexul Peleş. Acesta este descris de reprezentanţii Primăriei Sinaia drept unul dintre cele mai importante monumente din România, dar şi din Europa. Aceştia au insistat şi asupra Gondolei Sinaia şi în special a activităţilor montane dedicate turiştilor.

Imediat deasupra oraşului, între Cota 1400 şi staţia inferioară a Gondolei Sinaia tronsonul 1000-1400, descoperiţi Bike Resort Sinaia, cu cele patru trasee de downhill, all mountain şi XC amenajate, care împreună însumează aproximativ 10 km de single-trails şi drum forestier, dar şi toate facilităţile aferente practicării acestor discipline: o instalaţie modernă de telegondolă, o hartă a traseelor, panou cu scule, spaţiu special pentru spălat bicicletele, se mai arată în materialele primite de Prefectura Prahova.

La nivel naţional, obiectivele alese sunt în mare măsură previzibile, incluzând litoralul, Delta Dunării, Transfăgărăşanul şi Valea Prahovei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(44 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 17 ianuarie 2019
Statistii deprahova