1 decembrie la Ploieşti, pe repede înainte. Mulţi ploieşteni, dezamăgiţi că nu au văzut parada FOTO&VIDEO


1 decembrie 2018

Parada militară organizată la Ploieşti cu prilejul Zilei Naţionale a României a început mai devreme, decât era anunţat în programul oficial.

Anunţată pentru ora 13. 00,  parada a început în jurul orei 11.30 şi s-a terminat până la ora anunţată iniţial. Frigul a fost explicaţia oficială, iar măsura i-a supărat pe ploieştenii care au bătut drumul degeaba până în centrul oraşului

Decizia a aparţinut conducerii garnizoanei, care nu s-a consultat cu primăria, invocând frigul pentru schimbarea orei. Militarii au intrat în dispozitiv de la ora 9:00 dimineaţa.

"Garnizoana Militară nu a respectat programul stabilit cu Primăria Municipiului Ploieşti pentru defilarea paradei militare. În contextul decalajului apărut în timpul acţiunilor, din această dimineaţă, care au fost incluse în programul oficial, destinat marcării Zilei Naţionale a României, fac precizarea că, ceremonialul militar a fost stabilit, organizat şi desfăşurat exclusiv de Garnizoana Ploieşti. Îmi cer scuze ploieştenilor pentru situaţia determinată de decalajul de organizare creat de Garnizoana Ploieşti faţă de programul iniţial anunţat de instituţia noastră. Evenimentele organizate de Primăria Municipiului Ploieşti se vor desfăşura conform programului stabilit", a fost mesajul postat în această după-amiază pe reţeaua de socializare de către primarul Ploieştiului.

Dacă e să fim corecţi până la capăt, instituţia precizase, în comunicatul de presă iniţial, transmis la mijlocul săptămânii, că manifestaţiile sunt organizate de Primărie în parteneriat cu Garnizoana Ploieşti. E drept că în mesajul trimis ploieştenilor vineri, tot pe Facebook, Adrian Dobre uita să mai menţioneze şi Armata, invitaţia sunând aşa: "Primăria Municipiului Ploieşti a pregatit o serie de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri: ceremonie religioasă, paradă militară, momente artistice etc.".

În acest an, locaţia pentru manifestările oficiale a fost schimbată, evenimentele desfăşurându-se în faţa Catedralei Sfântul Ioan Botezătorul şi nu în zona statuii Mihai Viteazu, locul în care au avut loc astfel de manifestări în ultimii ani.

La eveniment au participal vicepremierul Graţiela Gavrilescu şi miniştrii Teodor Meleşcanu şi Radu Oprea, toţi trei fiind prahoveni. Vezi imagini cu parada militară pe pagina de Facebook a site-ului deprahova.ro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(65 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova