ISU Prahova îşi deschide porţile pe 13 septembrie


12 septembrie 2018

Joi,  13 septembrie, se împlinesc 170 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii, lupta eroică a celor 166 de ostaşi pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva celor aproape 6.000 de soldaţi ai oştirii otomane veniţi  să suprime idealurile Revoluţiei de la 1848.

“Ducând mai departe tradiţia predecesorilor, pompierii români continuă să îşi onoreze cu acelaşi curaj şi abnegaţie misiunea de apărare a vieţii şi bunurilor concetăţenilor, în confruntarea cu incendii ori alte situaţii de urgenţă, făcând uneori sacrificiul suprem, punându-şi adeseori viaţa în pericol pentru a o salva pe a semenilor. Diversitatea şi complexitatea misiunilor desfăşurate de pompierii militari reclamă pe lângă pregătirea temeinică şi permanentă, «curaj şi devotament», atribute regăsibile în deviza acestei arme şi în rezultatele muncii reprezentanţilor ei, materializate în vieţi şi bunuri salvate”, au transmis reprezentanţii ISU Prahova, cu prilejul anunţării evenimentelor organizate de Ziua Pompierilor.

Acţiunile vor debuta la sediul instituţiei, la ora 10.00, cu o slujbă de comemorare a eroilor din Dealul Spirii şi a pompierilor prahoveni căzuţi la datorie, de-a lungul vremii. În cadrul şedinţei festiva care va urma acestui moment, vor fi înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, un ofiţer şi nouă subofiţeri care au obţinut rezultate excepţionale în îndeplinirea atribuţiilor specifice.

Tot de Ziua Pompierilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova organizează, în intervalul 11.30 – 13.00, pe esplanada Salii Sporturilor „Olimpia” din municipiul Ploieşti, o expoziţie cu tehnică de luptă şi mijloace de intervenţie din dotare, precum şi exerciţii demonstrative.

Ziua de joi, 13 septembrie, va fi „Ziua porţilor deschise”. Între orele 11:30 şi 13:00, la toate subunităţile de intervenţie vizitatorii vor avea ocazia să ia contact cu echipamentele/autospecialele de intervenţie în situaţii de urgenţă din dotarea pompierilor prahoveni şi să vizioneze exerciţiile demonstrative organizate.

În aceeaşi zi aniversară, pompierii militari vor defila pentru prahoveni cu autospecialele de intervenţie, în municipiul Ploieşti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(39 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova