Consiliul Judeţean Prahova alocă 2 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la Catedrala Sf. Ioan Botezătorul


7 martie 2018

Primăria Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova au făcut front comun pentru ca lucrările de extindere şi reabilitare a Catedralei Sf. Ioan Botezătorul din centrul municipiului  să fie finalizate în acest an.  

Autorităţile ploieştene au alocat 200.000 de lei pentru sprijinirea acestui obiectiv, în timp ce Consiliul Judeţean Prahova promite o sumă de zece ori mai mare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a anunţat astăzi că instituţia va aloca un milion de lei în prima şedinţă a legislativului judeţean, urmând ca pe parcursul anului, dacă va mai fi nevoie de fonduri, să fie făcută o rectificare bugetară şi să mai fie dat încă un milion.

Decizia liderului CJ vine în contextul în care Catedrala Sf. Ioan Botezătorul este inclusă de autorităţi în planurile pentru celebrarea centenarului de la Marea Unire.  

Totodată, Toader a anunţat că va solicita şi un sprijin din partea Ministerului Culturii, prin direcţia internă din minister dedicată cultelor.

"Vrem ca până la 1 Decembrie să se încheie construcţia. Vorbim despre o clădire emblematică, atât pentru Ploieşti cât şi pentru judeţul Prahova. Ne dorim ca lucrările de reabilitare să se încheie înainte de Ziua Naţională, pentru că, dacă e să ne aducem puţin aminte, catedrala a fost ridicată în memoria eroilor care s-au jertfit pentru ţară şi reprezintă un reper important în contextul celebrării centenarului Marii Uniri", a afirmat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(93 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 21 ianuarie 2019
Statistii deprahova