Ploieştiul are cu ce se mândri! Raluca Manea, câştigătoarea categoriei ”Studentul Român Erasmus al Anului” din cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate


20 ianuarie 2018

Ploieştiul are din nou cu se mândri! Raluca-Andreea Manea, o fostă elevă a Colegiului Naţional ”Ion Luca Caragiale” a fost desemnată în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate  la categoria ”Studentul Român Erasmus al Anului”.

Ba mai mult, Raluca s-a aflat nu doar printre cei 9 finalişti, dar a fost desemnată şi câştigătoarea premiului, acesta devenind în acest sens cea mai tangibilă expresie şi amintire, deopotivă, a celei mai frumoase perioade din viaţa ei, de până acum.

 

În vârstă de 20 de ani, Raluca Andreea Manea este acum studentă în anul al III-lea la în cadrul programului de licenţă în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene în limba engleză al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti.

”La momentul actual sunt stagiar în cadrul Departamentului Politic al Reprezentanţei Comisiei Europene în România. Încă din primul an de facultate m-am implicat în proiecte şi activităţi extra-curriculare cu precădere în scopul completării formarii academice cu experienţe practice în vederea pregătirii pentru o carieră în diplomaţie şi relaţii internaţionale. Primul stagiu l-am desfăşurat în cadrul Biroului de Studii şi Analize din cadrul Institutului European din România, oportunitate ce a sedimentat un puternic interes pentru domeniul afacerilor europene. Ulterior, am fost stagiar în cadrul Direcţiei Generale pentru Afaceri Externe a Parlamentului României (Camera Deputaţilor) activând în cadrul biroului pentru documentare şi studii pentru diplomaţia parlamentară bilaterală. În prima jumătate a anului 2017 am realizat un stagiu de pregătire în cadrul Ambasadei României în Republica Cehă, unde am avut ocazia să îmi ofer tot sprijinul misiunii diplomatice în activitatea de reprezentare a României. Pe lângă aceste stagii, am luat parte la o serie de proiecte relevante pentru domeniu, precum programe de vizite de studiu la ambasadele din Bucureşti şi simulări ale instituţiilor naţionale şi internaţionale. În egală măsură, m-am implicat în activităţi de voluntariat şi în iniţiative pentru tineret - în prezent, sunt la al doilea mandat de "Tânăr Ambasador European" în cadrul iniţiativei "EU Neighbours East" sprijinită de către Uniunea Europeană şi care îşi propune să consolideze legăturile dintre tinerii din statele membre UE şi statele Parneriatului Estic, dar şi manager de comunicare în cadrul ONG-ului internaţional BETA Europe (Bringing Europeans Together Association) care operează la nivelul întregului continent, fiind organizaţia-umbrelă a simulărilor de politici europene organizate la nivel internaţional”, ne-a povesti Raluca Manea despre experienţa sa pe care a acumulat-o în aceşti trei ani de când  este studentă în cadrul Universităţii din Bucureşti.

Tânăra ne-a povestiti şi despre experienţi academică pe care a dobândit-o prin programul de studio Erasmus+.

”În acest timp am avut parte nu doar de o experienţă academică deosebită ci şi de o serie de realizări pe plan profesional dintre care cea mai importantă este stagiul de pregătire în cadrul Ambasadei României în Republica Cehă, unde m-am simţit în fiecare zi, acasă. Perioadă plină de energie şi curiozitate, în cele 5 luni am avut totodată ocazia să vizitez 12 oraşe din 7 ţări din Europa. Privind retrospectiv, experienţa Erasmus a fost atât o periodă plină de provocări ci şi un capitol. Experienţa Erasmus a fost cu siguranţă ceea ce a marcat şi a făcut din anul 2017 cel mai bun an al meu din toate punctele de vedere, în timp ce, judecând după cum a început, 2018 se anunţă a fi, la rândul său, un an de provocări şi îmi doresc să fie cel puţin la fel de deosebit precum predecesorul”, a susţinut Raluca Manea.

Pe viitor, tânăra ploieşteancă îşi doreşte să aibă o carieră de success în diplomaţie, însă, până atunci, pentru ea prioritar este să îşi continui studiile, respectiv formarea academică în domeniul relaţiilor internaţionale cu un master de specialitate.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(511 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 17 ianuarie 2019
Statistii deprahova