Reacţia preşedintelui UAP Prahova, Eugen Cristescu, în urma majorării tarifului gigacaloriei la Ploieşti


2 februarie 2019

Tensiunile pe tema tarifului la gigacalorie sunt departe de a se fi încheiat. În urma celor dezbătute  în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local Ploieşti, atunci când s-a votat majorarea preţului la căldură de la 187 de lei fără TVA, la  237,4 lei pe gigacalorie fără TVA, însă cu amendamentul celor de la PSD-ALDE ca municipalitatea să plătească în sezonul rece diferenţa cu care preţul a fost majorat,  Eugen Cristescu, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Prahova,  a prezentat un punct de vedere pe care îl redăm integral:

Pe data de 31 ianuarie am participat împreună cu peste o sută de membri ai Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Prahova la sedinţa de Consiliu Local în care s-a dorit majoarea tarifului la gigacalorie de la 186,97 la 237,35 lei fara TVA,  de către consilierii locali PSD si ALDE. Am avut avut discuţii în contradictoriu cu preşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Toader şi cu preşedintele de sedinţă, Sorin George Botez,  care nu are bunul simţ să plece din această funcţie deşi o ocupă de peste doi ani şi jumătate, iar această funcţie nu se ocupă decât trei luni de un consilier. Trebuie să remarc modul abuziv în care Botez George a condus şedinţa atunci când s-a ajuns la votarea proiectului de majorare a tarifului, aprobând amendamente fără să asculte punctele de vedere ale celor care s-au înscris la cuvânt.Bogdan Toader a venit cu o serie de enormităţi propunându-ne o negociere, faţă de proiectul iniţial de HCL,  pe care noi l-am respins  şi am cerut să fie retras de pe ordinea de zi. Preşedintele CJ Prahova a spus că a avut discuţii legate de înfiinţarea unei societăţi comerciale împreună cu primăria Ploieşti, care să preia reţeaua de termoficare şi producţia de gigacalorie. Toader a spus că nu este de acord cu o soluţie de acest gen şi că nu vrea să rişte ca ploieştenii să rămână fără căldură sau apă caldă pentru că Veolia a spus că închide tot. Aceste afirmaţii sunt o dovadă că ne crede pe toţi spălaţi pe creier precum cei care îl tot felicitau pentru “măreaţa” realizare a majorării tarifului şi “salvarea” ploieştenilor de la frig şi durere. Îi transmit d-ului Toader Bogdan, pe care încă îl mai respect, să ne pună la dipoziţie documentul prin care Veolia a susţinut că încetează activitatea. Să facă public acest document şi să demonstreze că nu sunt vorbe goale, pentru că Veolia nu îşi permite să facă în scris o asemenea afirmaţie care implică riscuri. Iată cum o minciună gogonată devine adevăr. Să te bucuri că cineva majorează un tarif pe care urmează să îl plăteşti doar pentru că te prosteşte că nu vei mai beneificia de apă caldă şi căldură, fără nicio dovadă, înseamnă că suntem prea jos ca nivel intelectual. Dar să îl mai şi feliciţi pe cel care îţi spune asta, e deja sub orice critică.

Pe lângă această enormitate, Toader a mai propus ceva, pentru că operatorul de termie trebuia să iasă în câştig şi oricum nu s-ar fi înţeles cu noi. A propus ca tariful să se majoreze la 237,35 de lei fără TVA, dar să acorde o subvenţie care să fie aprobată în bugetul care nu a fost încă aprobat, iar tariful menţionat să intre la plată de-abia dupa ce subvenţia va fii acordată. Adică o prosteală imensă, o golănie, pentru că a promis ceva, nu ştim cât, din ceva ce nu există încă.

Pe tot parcursul discuţiilor,  Sorin George Botez s-a comportat ca şi cum avea o sarcină clară şi el… şi a suspendat şedinţa fără niciun motiv regulamentar. Apropo de subvenţie, trebuie spus că primarul Adrian Dobre şi toţi consilierii locali, precum şi viceprimarii, puteau să iniţieze încă din decembrie un proiect de HCL de acodare a subvenţiei, pentru că există OUG 96 din 9.11.2018, care permite acest lucru, dar i-a durut în cot de cetăţeni pe toţi.

În pauză, au încercat doi membri PSD să mă convingă că e bine aşa, cu subvenţia şi majorarea tarifului. Unul dintre ei, Robert Vâscan, a venit la mine cu solicitarea depusă de UAP la primărie, prin care am cerut subvenţie în urmă cu trei săptămâni. Îmi flutura solicitareaşi îmi tot spunea că nu asta cer? Aveam senzaţia că vorbesc în altă limbă, pentru că nu înţelegea că eu am cerut subvenţie la preţul de 186,97, cel actual la data solicitării, nu combinată cu majorarea de tarif pe care o vor ei. El o ţinea pe a lui.

Ploieştenii trebuie să ştie că intervenţia noastră, a reprezentanţilor UAP Prahova, a condus la prelungirea termenului de aplicare a majorării tarifului şi obţinerea unei subvenţii, numai că lucrurile nu vor rămâne aşa. După cum le-am spus la plecare, voi cere în instanţă anularea Hotărârii şi avem trei capete de cerere. Toate cu şanse reale de câştig. După aia bine n-o să le fie celor care au votat împotriva cetăţenilor.

Aştept, în continuare, o urmă de onoare, deşi sunt convins că nu e cazul, din partea lui Sorin George Botez, consilierul PSD care ocupă funcţia de preşedinte de şedinţă de peste doi ani şi jumătate. Mă gândesc că poate şi-a dat cu superglue pe pantaloni şi s-o fi uscat pata.

Aştept de la preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader ca să  arate documentul prin care Veolia Energie Prahova îşi asumă încetarea activităţii cu de la sine putere dacă nuse majorează tariful, aşa cum dumnealui nu îşi asumă nimic.

Aştept de la Bogdan Toader să îmi pună la dispoziţie auditul efectuat asupra activităţii Veolia, după cum  a promis public, mai ales că avem înregistrarea video.

Aştept ca instanţele de judecată să judece corect cererile noastre şi să apere dreptatea nu abuzurile, pentru că avem argumente solide în cererea noastră de chemare în judecată.

Cu acestea fiind zise, îi sfătuiesc pe consilierii PSD şi ALDE, pe preşedintele CJ Prahova şi pe furnizorul de energie termică să nu se bucure, încă. Sau mai bine zis, deloc.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(160 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova