Investiţii de peste 18 milioane lei în UPU Ploieşti. CJ Prahova, pregătit să semneze contractul de finanţare


9 ianuarie 2019

Consiliul Judeţean Prahova pregăteşte semnarea contractului de finanţare din fonduri europene nerambursabile pentru Proiectul cu titlul ”Extindere, reabilitare, modernizare şi recompartimentare Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti”.

Proiectul răspunde atât cerinţelor Strategiei Naţionale de Sănătate 2014-2020 cât şi Planului de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Prahova în perioada 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii spitaliceşti de urgenţă la nivelul Unităţii de Primiri Urgenţe Ploieşti.

Extinderea, reabilitarea, modernizarea şi recompartimentarea UPU Ploieşti va determina o mai buna organizare a activităţii medicale de urgenţă în cadrul unui imobil cu o suprafaţă aproape dublă faţă de situaţia actuală, cu o dotare medicală performantă, iar circuitele funcţionale vor fi semnificativ îmbunătăţite.

Astfel, actuala clădire a unităţii de primiri urgenţe va fi recompartimentată şi extinsă cu un corp nou în suprafaţă de 1201,75 mp, iar accesul auto pentru ambulanţe cât şi cel pietonal se va realiza din strada Găgeni, actuala parcare a spitalului.

Extinderea se va realiza pe laturile de Nord-Est, Sud-Vest şi Est a clădirii existente, Unitatea de Primiri Urgenţe Ploieşti urmând a adăposti, după recompartimentare şi extindere, următoarele circuite funcţionale: zona de acces, urgenţe minore, urgenţe majore şi spaţii pentru personal. Noua unitate de primiri urgenţe va avea o suprafaţă totală de 2452 mp şi va fi dotată cu echipamente medicale de înaltă performanţă.

Valoarea totală a proiectului este de 18.566.621 lei, din care Consiliul Judeţean Prahova va asigura o cofinanţare de aproximativ 12 milioane lei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(30 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 17 ianuarie 2019
Statistii deprahova