Sigla oraşului, motiv de dezbateri aprinse pe Facebook. Motivul pentru care ”Ploiesti” apare cu ”p” mic


4 decembrie 2018

Dezbateri aprinse pe tema siglei oraşului Ploieşti montată în faţa noului sediu al Primăriei.
Conceptul, ”ploieşti” scris cu p mic şi poziţionat mai jos decât restul literelor, îi aparţine lui Alexandru Bondrea, preşedintele filialei Prahova a Ordinului Arhitecţilor.

După montare, foarte mulţi ploieştenii şi-au făcut fotografii cu ea,iar pozele postate pe Facebook au stârnit numeroase controverse, existând voci care au criticat faptul că numele oraşului a fost scris cu “p” mic.
Totodată, conform conceptului, lângă sigla “ploiesti” a fost montată şi o plasmă pe care au rulat imagini cu vechile clădiri din centrul oraşului, dar şi imagini filmate cu drona.

Astfel, primarul Adrian Dobre i-a prezentat marţi pe tinerii care au contribuit la prezentarea de 1 Decembrie a siglei şi acestui concept.

Vorbim despre Teodor Virgil Roncea şi Vlad Bucur, de la “Ploieştiul Virtual”, Bogdan Vasilescu şi Rareş Irimia, de la “Ploieştiul prin obiectiv”, Marius Moise – canal youtube skysprint (filmare cu drona), Alexandru Bondrea şi Dănuţ Rotaru – Daro Film.

Acesta din urmă a oferit şi o explicaţie convingătoare pentru scrierea numelui Ploieşti cu “p” mic: “Vorbim despre artă stradală modernă, nu despre un înscris oficial”.

Primăria nu a plătit conceptul, dar execuţia a costat 4.900 de euro fără TVA, Din păcate, noua siglă a fost deteriorată la scurt timp de la montare.  Cineva, din rea voinţă sau din greşeală, a spart însă litera “o”, din grupul “ploiesti”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(157 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova